Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Molin en stor artist

/
  • Jacob Markström, någonstans i högen, räddade Brynäs i den målsnåla matchen mot Södertälje.

Målsnålt igen för Brynäs och precis som senast hemma mot Södertälje blev det 1-0-seger.

Annons

Då för drygt en månad sedan, den 11 oktober, blev Daniel Widing segermålskytt, den här gången hette matchvinnaren Ove Molin som prickade in det avgörande vinstmålet redan efter 56 sekunder in på slutperioden i spel fem mot fyra.

Brynäs avancerade därmed från sjätte till andra plats, åtminstone fram till tisdagskvällens tre nya matcher är spelade i denna omgång.

Det var målsnålt i Luleå (1-1 mot HV) och det var ännu målsnålare i Gävle - på båda håll var det snö- och stormbyar som yrde utanför arenorna.

 

på att folket stannade hemma, lyssnade på radiosporten eller köpte hem ppv-sändningen och gottade sig framför tv:n i stället för att ge sig ut i snömodden och de besvärliga vägförhållanden som rådde i gästrikeområdet.

Det var även måndag, en dålig dag för elithockey att få folk till arenorna och dessutom dagen före avlöning.

Det kom inte mer än 3.978 själar till Sätraåsenoch Läkerol Arena - och de som stannade hemma missade absolut ingenting av värde.

Matchen var hur avslagen som helst, tempofattig och på låg spelnivå att man faktiskt undrade om det handlade om hockey på elitnivå.

Visserligen är det mitt i serielunken numera, men det rörde sig trots allt om oerhört viktiga poäng för båda lagen.

 

till matchen med fyra raka matcher utan förlust och SSK hade lika många förluster i svit.

Nu efter den 25:e omgången förlängde Brynäs sin fina svit, medan det ser övermåttan dystert och faktiskt nattsvart ut för SSK.

Det skiljer sju poäng för jumbon upp till Timrå och Djurgården (Dif-seger med 4-2 i kväll mot just TIK på Hovet) och Kringlorna möter stockholmarna i ett säkert hett derby på torsdag i Scaniarinken.

En match som Leif Strömbergs mannar nu är piskade att vinna, i annat fall kan avståndet uppåt bli helt övermäktigt.

Hannes Hyvönen saknades, skyttekungen som gjort tio mål hittills precis som Widing. Det uppgavs att finländaren led av en hudinfektion och så kanske var fallet, även om det spekulerades om att han var petad av stentuffe Strömberg. Och på väg bort från klubben?

Vad som är sanning får vi alla säkert besked om de närmaste dagarna.

 

i målskytt i SSK är alla överens om efter denna match, andra raka mållösa matchen och endast 55 tillverkade mål - där gästerna vann skotten totalt med 40-23.

Det fick tränaren Leffe Strömberg efteråt att säga: " Det är en fulllkomlig gåta hur vi kan missa sådana uppenbara målchanser som nu i matchslutet."

Och visst missades brynäskassen, eller rättare sagt: Jacob Markström var fulllkomligt fenomenal, för vilken gång i ordningen? Ja, han höll i varje fall sin tredje målnolla i vinter.

Om pigge gubben Ove Molin blev matchvinnare med sitt målskott, så var unge Markan det sannerligen i rollen som jättestor matchhjälte!

Linus Klasen, den läckre liraren och isens bäste aktör tillsammans med pånyttfödde Ove Molin och evighetsmaskinen och tvåvägssuveränen Jonathan Granström, kan inte annat än ha haft mardrömmar natten till tisdag om alla de jättelägen som han bommade under de tre, fyra slutminuterna.

 

till tre upplagda lägen, varav ett skott letade sig i stolpen, för Klasen som drog nitlotten mot suveränen Markström.

En gång, i de allra sista sekunderna, blev han hakad och tränare-Strömberg menade efteråt på presskonferensen att det var stor skandal hur domare Vinnerborg kunde missa den klara förseelsen.

Stridbare Leffe kanske där hade rätt, men domaren såg inte något regelbrott och då är det inte mycket att göra åt.

En av orsaken till SSK:s alla målchanser var att Brynäsarna blev väldigt passiva, ängsliga och backade hem allt för långt i gen zon och satt nästan i knäet på Markan i slutronden.

Det höll på att straffa sig rejält och kunde ha slutat illa med att alla tre poängen flugit sin kos.

Nu blev det inte så, och Brynäs fortsätter sin fina svit utan poängtapp.

Återigen en stor styrka att vinna, utan att spela bra.

Det måste understrykas med ackuratess!

Det var låg och svag nivå på spelet redan i första peridoen, och Brynäs tog med sig det långt in i matchen - trots den tidiga 1-0-ledningen i mittperioden.

 

jag beundra. Han gör numera den ena kanonmatchen efter den andra.

Hans vinstgivande mål var fjärde fullträffen för säsongen och det blir fler, garanterat.

Ove åker skridskor som i fornstora dar, han dribblar också lika säkert på fria ytor och han slår (och ser) framspelningar och öppningar som inte ens Dackell i sina bästa stunder kan göra bättre.

Som hockeyälskare kan jag inte göra annat än både beundra och glädjas över vad Ove Molin presterar på isen just nu.

Han är en stor artist ut i fingerspetsarna!

Fortfarande, trots att vi snart skriver 2009!

Förläng Oves kontrakt ett år till - och det snabbt, Sundlöv!

 

Kyle Wanvig gjorde intressant hemmadebut. Det lovade onekligen mer...

Visserligen fick han inte spela power play förrän i mellanperioden - och stå och böka framför motståndarkassen, som han tagits hit för att göra.

Men han är ännu långt ifrån riktigt matchtränad och Kyle hann ändå visa flera gånger att han kan smälla på så det sjunger i planket och i revbenen på motståndarna.

Offensivt fick han också beröm av tränare-Niklas Cz.

Där han fick pluspoäng för att han hela tiden fullföljde attackerna inne i zonen.

I defensivarbetet har han däremot en hel del att jobba vidare med.

Men det går inte att begära allt på direkten.

Wanvig kommer med ytterligare matchning att bli en klar tillgång, det törs jag redan nu slå fast efter två matcher.

Mer läsning

Annons