Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moneybrother saknar den rätta festivalsjälen

Egentligen har han inte mycket till över för Stockholmsfestivaler.

Styrkan med Where The Action Is är det imponerande artistutbudet, menar Anders ”Moneybrother” Wendin.

– Man åker ju inte dit bara för att hänga.

Moneybrother är ett av de svenska dragplåstren på Where The Action Is i Stockholm under helgen. Han spelar på lördagen, bland internationella stjärnor som Nick Cave And The Bad Seeds, Duffy och The Magic Numbers.

– Jag brukar önska att jag var på Roskilde. De är storebror, när vi har In Flames kontrar de med Metallica. Men i år tycker jag att utbudet på Where The Action Is är minst lika grymt, säger Anders Wendin.

Han gillar egentligen inte att spela på festivaler, utan trivs bättre framför en lyhörd inomhuspublik som är där för att titta på just hans show. Men som besökare har han många starka minnen.

– När jag växte upp låg Hultsfred alltid sista helgen före skolstarten. Den gav mig kraft att klara av vad som helst när jag kom tillbaka till Ludvika.

Anders Wendin uppskattar Where The Action Is, men tror att det är svårt att etablera en pop- och rockfestival i huvudstaden.

– Stockholmspubliken har mängder av aktiviteter att välja bland varje kväll. Det är inte som ute i landet, där man går på konsert bara för att det händer något.

– Till Hultsfred och Storsjöyran kan man åka utan att veta vilka som spelar. De har en själ som Where The Action Is saknar.

På en Stockholmsfestival hänger allt på namnen, menar du?

– Ja, man åker ju inte dit bara för att hänga.