Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Monica Törnell blev legitimerad legend

CC-puben var arenan när ordkonstnärerna Wille Crafoord och Mikael Ramel på onsdagskvällen delade ut sitt pris, Legitimerad Legend.

Tidigare har de delat ut priset till sig själva och till Claes Jansson. Men innan de avslöjade vem som fick årets utmärkelse bjöd herrarna på en skön halvtimme av blandad musik.

Det kan verka lite udda att en gammal proggare som Mikael Ramel och en lite yngre hiphopare som Wille Crafoord jobbar ihop men musikaliskt har de en hel del gemensamt: Leken med ord, små funkiga gitarrmelodier.

Wille berättade att hans storasyster introducerat honom för Mikaels musik redan i 5-årsåldern, vilket ledde till att Just D samplade honom till sin hit Relalalaxa och som en extra rolig variant så tog Mikael deras komp från den låten till en ny. Så de verkar ha samma sorts humor i alla fall.

När klockan blev halv nio så basunerades årets Legitimerad legend ut och upp på scenen klev Monica Törnell, kvinnan som blev upptäckt av Cornelis i början av sjuttiotalet och vann melodifestivalen på åttiotalet.

Motiveringen löd:

"Som en ikon i en eon kommer hon alltid tillbaka

via sig själv eller i låtskatten från sin månekaka

Vår salut riktas:

Till vintersagan Ingica - för alla sångriff som aldrig dör ut

en evigt blommande etörnell - ständigt lika förut som förut"

Efter utdelande av en legitimation och till publikens jubel bjöd Monica törnell på Kungens man och Vintersaga. Sedan ropade vi alla lite till så fick vi två acapella-sånger som visar att hennes stora röst fortfarande håller.

Jag tycker att det var ett jätteroligt val av de två, en artist som Monica Törnell bör uppmärksammas lite oftare.

Varför hade de då valt CC-puben som plats? Jo, 1953 jobbade Monicas mamma som servitör där och då klev det in en militär som blev störtförälskad. Han blev året efter Monicas pappa. ´

Peter Alzén