Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monk möter Christer Sohlström, del 2

Annons
Så du var litet kung påfängelset?

Inte direkt. Kanske till en början, men detförsvann snabbt. Det visade sig att en av dom på Hallhade varit kompis med mitt offer. Så det var inget vidare.

Du är förlåten alla dina synder?

Ja, och jag har också talat med sonen tillmitt första offer. Han kom hit och vi kunde prata ut. Ochvi planerade även att gå till graven tillsammans. Detär befriande att veta att han förlåtit mig. Atthan förstår det som hände.

En annan fin sak hände här på Ria. Jag hadeen ovän som jag haft svårt att komma över. Vihade samma tjej som han blev förlovad med. Så fortvi har träffats har vi slagits. Nu ska jag ju be bådeför mina vänner och fiender. Men att be för honom,det kändes svårt. Men jag började i alla fall.Och en dag kom han in på ett kvällsmöte. Och dåhörde jag en röst som sa, han är inte farlig. Hanär din vän. Och jag kände att jag skulle säganågot just den kvällen. Så jag ställde migupp och berättade om mitt nya liv. Och sen bad han mig attfölja med honom hem. Och jag tänkte, vågar jag?Men jag kände ett lugn, att han var min vän. Såvi drack kaffe tillsammans med hans kvinna. Vi tände ljusoch läste bibeln tillsammans. Och efter det känner jagatt vägen är öppen och fri i Gävle. Det finnsinget som jag är orolig för längre. Men jag behövdevara borta i fyra och ett halvt år.

Finns det någon risk att du åker dit igen?

Inte som det känns nu. Det steget tror jag intejag skulle ta, inte från det kristna livet. Jag har fåttså mycket annat på köpet, så mångaandra intressen och jag känner mig trygg. Och skulle detinte fungera, jag vet inte. Men här på Ria kännerjag gemenskap från personal och vänner. Här fårjag vara med om så mycket.

Vad är Ria?

Det är rådgivning i alkoholfrågormen vi tar hand om hela människan, kropp, ande och själ.

Mer läsning

Annons