Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monk möter Christina Magnuson, del 2

Annons
Vilken musik lyssnar du på?

Det är väldigt blandat. Jag har spelatpiano i hela mitt liv och det gör jag fortfarande dåoch då när huset är tomt. Det går litethaltande i dag men det är fortfarande roligt. Jag lyssnarmest på klassisk musik, främst barock. Men egentligenall sorts musik som man gör när man har barn i den åldersom jag har. Musik är ju så oerhört viktigt iunga människors liv och det är viktigt att hängamed. Så det blir rap och annat också.

Hårdrock?

Absolut! Man kan inte stänga ute det om manvill förstå vad som är viktigt för ungdomen.Om man inte lyssnade skulle man stänga ute väldigt mycket.Jag tittar på TV också för jag vill veta vadfolk pratar om.

Vad ser du på TV?

Jag tittar mycket för att hänga med. Menen del av såporna är ofattbara för mig. Måsteman bära sig åt så?

Du är nyfiken?

Ja, jag brukar presentera mig som en nyfiken hemmafru.Jag vet inte vad jag annars ska beteckna mig som.

Jag såg ett personligt TV-program tidigare iår om dig. Vilka reaktioner fick du?

Oerhört positiva. Jag blev helt överväldigad.Jag fick många reaktioner från kvinnor i min egenålder som kände igen sig och som sa att precis såkände de sig. De tyckte det var bra att jag vågadeberätta. Att jag gav röst åt kvinnors situation.Jag fick många rörande brev. Jag är överväldigadöver att det kunde slå an så!

Men jag kände att jag kunde ha förtroende förTV-teamet. Jag kände att det kunde bli bra och vi var tryggamed varann.

Många misslyckas med sina äktenskap meninte du och Tord. Vilken är förklaringen?

Jag vet inte om det är någon hemlighet.Om två personer ska leva ihop hela livet igenom handlardet alltid om kompromisser. Men också att man talar medvarann, att man talar om när man inte förstårnågot, när man inte hänger med. Berättarnär man inte vill eller kan. Sedan också att man gervarann frihet och andrum.

Din man gillar att gå på krogen. Det sahan själv i TV-programmet. Men det gör inte du!

Nej, inte särskilt gärna.

Hur har du upplevt kontakten med medierna?

Väldigt positivt. Jag har aldrig blivit misshandlad.Jag har fått gehör och kunnat uttrycka det som jagtyckt är viktigt att säga.

Du finns inte med i Sveriges statskalender eller påHovets hemsida. Heller inte i Vem är det. Där finnsdäremot din man? Håller du medvetet en låg profil?

Nej, det gör jag inte. Det är välingen som frågat mig och folk vet ju ändå vemjag är. Jag behöver inte stå där. Och hovetshemsida är organiserad kring den kungliga familjen och därär jag perifer. Jag är ingen kunglig person längreoch har varken titel eller funktion.

Tror du på Gud?

Ja, det gör jag. Jag bär med mig en enkeltro, en barnatro och det ger mig trygghet. I svåra stunderkan jag föra en inre dialog. Jag tycker det är en glädjeatt delta i en gudstjänst. Jag känner ett stort andrum.Jag går inte i kyrkan regelbundet men mer än de flesta.

Så vad är lycka för dig i dag?

En stilla stund för mig själv. Att kännaro, yttre och inre ro. Och för det behöver jag intebege mig ut i skogen eller till havsbandet. Den ron kan infinnasig när som helst. När jag sitter hemma med mitt korsstygnsbroderieller en söndag när hela familjen är samlad tillmiddag. Det händer inte så ofta numera, som du förstår.

Mer läsning

Annons