Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monk möter Gunnar Cyrén, del 2

Annons

Förstår du dagens konst?

Nej, det är mycket som jag inte kännerför. Den slags konst som kräver information, den ärjag inte intresserad av.

Men det är mycket som också är verkligen bra,otroligt bra. Det finns några killar som målar, inteföreställande men på det moderna viset, i olikafärger. Som Rolf Hansson och Ola Billgren. Jag köpteförresten en målning som jag tycker mycket om av enLisa Nilsson i Skåne. Det visade sig att hon gåttkonstlinjen i Gävle och dessutom bodde ihop med Ola Billgren.Däremot förstår jag inte Öyvind Fahlström.

Tror du på Gud?

Det är en evighetsfråga. Nej, jag kaninte göra det. Det är mitt standardsvar. Men jag vetatt behovet av en Gud är fruktansvärt starkt.

Det finns tre starka drifter, den första att bibehållalivet, att fortsätta levandet. Sen att reproducera sig själv,den driften är lika stark. Och det tredje är behovetav att det finns en Gud. Problemet för mig är trosbekännelsen.Den kräver för mycket för att jag ska kunna tropå det. Jag undrar hur många som läser upp denvid kyrkobesök som verkligen ställer upp på den.Att sitta på Guds högra sida, till exempel.

Och den Helige ande. Vad är ande om inte det som skiljerdöden från levande. Varför blanda in religionen?

Jag spelar ju mycket i kyrkan med Korven Larsson och han ärtroende så vi pratar mycket om sådant här.

På ödet?

Nej. Alla får ett öde men det ären annan sak. Däremot tror jag på slumpen.

Vad är lycka för dig?

Det är till exempel när jag och min hustruär fullständigt öveens om att något ärbra och trevligt. Vi går ju omkring var och en försig och trivs. Det här är inga stora saker. Men vi kansitta utomhus och just ha hört något eller sett något.Och så slår det oss samtidigt att det här varjäkligt bra. Det kan vara musik eller en person som sagtnågot klyftigt.

Mer läsning

Annons