Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monk möter Ingrid Liljegrääs, del 2

Annons
Så hur har du löst det?

Min äldsta dotter lever med mig och Stefan ochde övriga tre bor hos sin pappa i Hälsingland. De kommertill oss varannan helg. Och redan tidigare var det den andra partensom fick ta mycket ansvar.

Vad har du fått med dig från din egenbarndom?

Ett rättviseperspektiv. Jag har aldrig tycktom orättvisor. Och från min far att man måsteklara sig själv.

Vad drömde du om att bli?

Sångerska. Jag tycker om musik och var väldigtavundsjuk på Anita Hegeland, som fick sjunga.

Brukar du sjunga offentligt?

Jag har sjungit i körer. Inte annars. Men närden senaste SSU-konferensen inleddes, då sjöng jagen låt av Ewert Ljusberg.

Vad har du för utbildning?

Tvåårigt gymnasium, på kontors-och distributionslinjen.

Du har nyligen flyttat till Sandviken. Hur trivs dudär?

Svårt att säga efter så kort tid.Jag bor med den jag älskar och då är livet alltidbra. Men det tar tid att bygga upp ett socialt nät runt om.Jag saknar att kunna gå in till Mona och dricka kaffe ochprata skit. Att ha sådana relationer hör till. Annarshar Sandviken fina grönområden. Det är en trevligstad.

Din sambo, Stefan Hedin, är också politiker.Hur träffades ni?

Vi har känt varann sedan jag gjorde en anställningsintervjuför att bli ombudsman i SSU-distriktet. Det var 1981 såvi har känt varann i 20 år.

När tände det till?

På nyårsafton för två årsedan, när vi var hemma hos Mats Åstrand.

Vad är ett bra liv för dig?

Jag tycker om att samla på saker, men det ärupplevelser man behöver mest. Jag gillar prylar, som elektriskakorkskruvsöppnare. Men det viktiga för mig är attleva hela livet, att ha kul.

Vad skulle du göra om du vann tio miljoner?

Jag vet inte. Jag vill ju ha något att göra,jag vill ha upplevelser och utmaningar och jag kan inte tänkamig att bara gå hemma och pyssla. Men jag skulle varva nerordentligt så att jag får tid att umgås medmin familj och mina vänner.

Tror du på Gud?

Jag tror på det goda i människan. Attgudomligheten finns i varje människa. Jag brukar sägaatt jag tror på gud och gud på mig.

Vad gör du om tio år?

Jag trivs med livet som det är. Men jag kommernog att ha varvat ner ordentligt och även sjunga mer. Kanskejag blir journalist?

Är det en dröm?

Jag har ju sett att det också är ett slitigtarbete. Men jag tycker om att skriva, att bevaka och undersökasaker. Om det inte vore så slitigt.

Mer läsning

Annons