Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monk möter Peter Lindberg, del 2

Annons
Har du skrivit en bok? Om Jönköping?

Ja, tillsammans med Ingvar Henricson. Han skriverom det historiska, om ryska tsaren och tyska ubåtar medanjag har skrivit min egen berättelse.

När kommer den ut?

Jag vet inte. Det har legat ett halvår hosett förlag och vi fick just tillbaka den. Den passade intei deras linje, de gav mest ut böcker om friskvård.Vi behöver ett rätt stort förlag i ryggen förvi vill ha många fotografier och illustrationer med ochbara att köpa in bilderna kostar multum. Men alla texterär klara.

Hur mycket betyder pengar för dig?

Pengar betyder välmående. Har man pengarkan man leva problemfritt och det är rätt skönt.Att kunna leva normalt. Jag har inte så stora pretentioneratt jag drömmer om att kunna köpa en jumbojet.

Vad får du kickar av?

Av att lyckas. Att planera och genomföra ettnytt projekt. Att sitta och samla på uppgifter och plockaihop det hela. Min taktik är att bara gå på fakta,inte på hörsägen. Att hitta ett sökområdeoch sedan gå vidare och lägga upp expeditionen rentfysiskt och ordna med finansiering. När man sedan hittarvraket eller planet, då handlar det om en egotripp som ärrätt häftig. Man blir hög, helt enkelt. Men närde flesta jublar blir jag tyst och försjunken. Jag tänkerframåt. Att lyckas ger ett inre lugn.

Tror du på ödet?

Både ja och nej. Går det bra glömmerjag det hela. Går det dåligt tror jag det ärödet, att det inte är meningen att jag ska lyckas.

På Gud?

Det är samma sak där. När det gårbra glömmer man bort honom. Jag är inte religiös.Kanske han finns. Eller inte.

Vad gör du om tio år?

Då befinner jag mig i en annan del av världenoch letar vrak.

Var då?

I Sydamerika, i Colombia. Där ligger världensmest värdefulla skatt, ett vrak med sju miljoner gulddubloneroch 116 blykistor med oslipade smaragder i lasten. Planen varatt jag skulle börja leta efter det vraket 1994 men jag inseratt det kommer att ta ytterligare några år.

Vad är lycka för dig?

Att känna sig tillfreds med sig själv.Pengar spelar in. Har man skulder då är man inte lycklig.Kärlek naturligtvis. Är man både kär ochlycklig så är det ännu bättre.

Mer läsning

Annons