Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monk möter Rickard Olsson, del 2

Annons
Vad saknar du från Gävle?

Enkelheten. Gävle har ett skönt, hårtmen hjärtligt snack. Jag vet inga som är så duktigapå att slänga käft som gävlebor.

Vad är du glad att slippa?

Flockmentaliteten. Om det är ett ställesom är inne ska alla dit. Man gör allt i klunga. Senär det så träliga matställen. Det ärbara grillat kött och pommes frites. Där har Stockholmett fantastiskt utbud.

Sen tycker jag att gävlebor är konservativa. Tabara Konserthuset, att man diskuterade det ända från1912. Det är ju helt sjukt. Och Alderholmen! Där skullefolk kunna bo, ha sina båtar och mysiga restauranger. Antingenska man göra något ordentligt eller skita i det.

Så vad tycker du om Konserthuset?

Jättebra. Det är klass över Konserthuset.Skitläckert. Men man kunde ha byggt det litet större.Det är viktigt när man tror att Gävle ska bli enförstad till Stockholm med X2000. Då måste manha något att locka med. Att ha vattnet så näraoch ändå så långt bort i Gävle, detär tjänstefel, helt enkelt.

Tror du på Gud?

Jag tror på mormor där.

Först gäller det att tro på sig självför att få något uträttat. Om det finnsnågot högre väsen att tro på så ärdet bra. Men det hjälper inte mig i mitt liv. Där ärman ganska ensam.

På ödet?

Det tror jag mer på. Jag är fatalist.En sentimental fatalist.

Vad är meningen med livet?

Att göra rättvisa. Att sträva motatt göra det man vill så att man till slut kan säga,jag gjorde det jag ville. Så att man slipper ångrasig. Men det är nog snarare målet med livet änmeningen. Meningen, det är väl att fortplanta sig.

Vad är lycka för dig?

Det är där man vill vara, men antingenligger det framför en eller bakom en. Ibland kännerman lycka, en liten stund i nuet.

Men om jag ser till mig själv så har jag svårtatt klaga.

Programledare för Söndagsöppet:
Hösten 1990: Agneta Bolme Börjefors ochAdde Malmberg
Februari 1992: Agneta Bolme Börjefors och Jan Bylund.
Hösten 1992: Agneta Bolme Börjefors, Ulf Larssonoch Johan Thorén.
Hösten 1994: Ulf Larsson och Alice Bah.
Hösten 1996: Ulf Larsson och Tina Leijonberg.
Våren 1998: Ulf Larsson och Pernilla Wahlgren.
Hösten 1998: Ulf Larsson och Kristin Kaspersen.

Mer läsning

Annons