Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monk möter Stefan Klahr, del 2

Annons
Hur länge har du varit VD förflygplatsen?

Sedan september 1996 när jag efterträddeUlf Sundin.

Jobbade inte du för Esselte Office?

Jo. Jag kom till Gävle efter 14 år i Falun1991. I januari 1992 flyttade familjen hit och två månadersenare fick vi besked att man skulle man lägga ner EsselteOffice. Det blev en chock för oss. Jag blev erbjuden attköpa Esselte i Gävle men jag hade mina dubier förjag kände inte Gävle då och marknaden här.Så i stället blev det delägarskap med tre andraoch det gick inte bra. Vi gick i konkurs 1994. Då hade jagkontakt med Ulf Sundin och flygplatsen och han bad mig att hjälpatill och marknadsföra flygplatsen. Det var under sex månaderhösten 1994. Då visste jag inte ens var flygplatsenlåg. Ganska snabbt insåg jag att det inte fanns någotatt marknadsföra. Då ville kommunledningen att jagskulle komma med förslag på vad man skulle kunna göra.Det gjorde jag och det slutade med att jag erbjöds att bliVD hösten 1996 med uppdrag att försöka utvecklaflygplatsen. Och där är vi.

Så om Amsterdam-flyget blir av, blir du VD förflygplatsen på heltid igen?

Nej, jag ser inget behov av det. Det finns ju endriftsorganisation med flygplatschef och avdelningschefer. Jaghar ansvar för de övergripande frågorna och utvecklingsfrågoroch när det väl kommer igång behövs det intenågon på heltid. Jag kommer att bygga upp GNA påsamma sätt som flygplatsen.

Och om det inte blir av?

Då blir jag naturligtvis besviken. Det härhar tagit både tid och kraft. Jag har lyckats få ettflygbolag etablerat på Rörberg. Och nu är detbara en pusselbit kvar! Visst skulle jag bli besviken närvi har kommit så här långt.

Hur firar du om det blir av?

Det vågar jag inte berätta i en tidning.Men då är det många som får ändrauppfattning om oss. När man segrar ska man vara generösoch storsint. Då får vi öppna champagnen.

Personligen gör jag ingen vinst, jag har inga optioner.Jag vet att det vore bra för regionen och jag skulle ha önskatmer stöd från medier.

Vad tror du om Gävles utveckling?

Vi hör till de fem-tio orter som har högstapotentialen att utvecklas. Det är ett enormt sug runt Gävlenu. Högskolan har hjälpt oss och det är förbaskatroligt.

Hur trivs du i Gävle?

Jättebra. Gävle känns som en riktigstad. Här finns allt och hela familjen trivs väldigtbra. Jag testade nyligen när jag fick erbjudande om jobbi Dalarna. Då skulle jag få flytta själv, safamiljen. Och börjar man bygga på Alderholmen också,då är lyckan fullkomlig.

Vilken är din högsta önskan just nu?

Att flygmaskinen lyfter mot Amsterdam så snabbtsom möjligt. Och det tror jag att den gör.

Vilka är dina fritidsintressen?

Jag har en kollega på GNA som tycker det ärförfärligt när folk svarar att de har familjensom sitt fritidsintresse. Så därför svarar jagså. Men det är klart att jag har fritidintressen också.

Vad då?

Olika spel, som bowling. Jag har tänkt ta uppgolf igen. Så är jag ordförande i Hille IF ochhar tränat ungdomar.

Tror du på Gud?

Jag tror inte att man kan leva utan en tro pånågot. Men jag går väldigt sällan i kyrkan.Jag tror att det måste finnas ett högre väsen.

Mer läsning

Annons