Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monk möter Unni Franck, del 2

Annons
Vilken är din Gudsuppfattning?

Att Gud är så totalt annorlunda änvad vi kan tänka och föreställa oss. Att Gud ärkärlek och är överväldigande i det pånågot sätt. Att Gud är både som en mor ochfar, ständigt närvarande. Gud går vid min sida,är hos mig alltid och hos oss alla, hur än vårväg ser ut. Att Guds rike är inom oss.

Är det samma Gud oavsett om man är kristen,muslim eller hindu?

Jag tror att det finns en Gud men vägen tillhonom är olika beroende på var vi föds, i vilkenkultur, klimat och tradition vi lever i. Gud omfattar alla människor,hela skapelsen. Det vore konstigt om vi människor inte hadeolika uttryck för tillbedjan.

Nu en lätt fråga, vilka är dina fritidsintressen?

Jag tycker mycket om att läsa och skriver litetsjälv. Jag tycker om att promenera. Även att fiska ochsnickra. Vi gör mycket tillsammans i vår familj. Jagtycker om att resa också men det har inte blivit såmycket resor.

Vad är lycka för dig?

Att se en människa som varit under isen ochsom plågats, resa sig och få en ny glans i ögonen.Det inger hopp och då blir jag varm om hjärtat. Annarsförknippar man gärna lycka med yttre ting, som att vinnapå lotto. Så är det inte för mig ävenom jag förstår att man blir glad av att vinna pålotto. Det skulle jag också bli

Mer läsning

Annons