Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moped enda spåret efter rånare

SANDVIKENPolisen har ett hett spår efter den man som på måndagskvällen rånade och avlossade två skott i Rimibutiken i Björksätra i Sandviken.

Polisen har nämligen hittat den moped som gärningsmannen tros ha använt för att ta sig från brottsplatsen.
Den maskerade rånaren fick med sig en okänd summa pengar innan han försvann på moped i riktning mot värmeverket i norra Björksätra. I flykten avlossade han ytterligare fyra skott.

Svårt chockade
Det var strax före halv nio som personal larmade polisen. De tre anställda som fanns i butiken fördes svårt chockade till sjukhus.
- Vi har tyvärr ett väldigt dåligt signalement, men det hörs folk hela tiden och vi hoppas få fram något snart. Vi är tacksamma om människor hör av sig med allt som kan sättas i samband med rånet, även rånförsöket på fredagen, säger Lennart Berglund, förundersökningsledare.
Han säger att det inte finns något som tyder på att de olika händelserna på något sätt kan kopplas samman.
Vid stängningstid på fredagen kom två maskerade män i butiken Gunnarsons Ur & Optik på Hyttgatan i Sandviken. Beväpnade med yxa och kniv krävde de att få pengar. Butiksinnehavaren vägrade dock att lämna ifrån sig några pengar och efter att ha misshandlat ägaren flydde de båda rånarna ut ur butiken.
Polis var snabbt på plats men hann inte få fatt i männen, som är misstänkta för grovt rånförsök.
I flykten passerade rånarna två kvinnor på Hyttgatan som var för sig var ute och gick. Polisen är angelägen om att komma i kontakt med kvinnorna, vars vittnesmål kan vara viktiga.

Pistolen inte äkta?
Tre dagar senare, på måndagskvällen, utsattes alltså personalen på Rimi för det grova rånet. Polisen tror dock inte att det pistolliknande vapen som rånaren använde sig av är äkta. Det kan röra sig om en startpistol, som inte skjuter iväg några kulor utan bara smäller.
- Det finns inget som talar för att det är en riktig pistol. I så fall borde det finnas kulhål, säger Lennart Berglund.
Polisen betraktar båda händelserna som mycket allvarliga.
SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander@gd.se