Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mopedister attackerade kvinna

En kvinna blev slagen i huvudet av två tonåringar på moped i går vid Bomhus centrum.
– Nästa grej är väl att de använder tillhyggen eller gör en väskryckning, säger hon.

Kvinnan åkte i går på eftermiddagen till Bomhus centrum för att lämna in ett par skor i Röda Korsets affär.

På väg därifrån kände hon plötsligt ett slag mot bakhuvudet. Hon vände sig åt sidan och såg att det var två tonåringar på moped som slagit henne i huvudet när de körde förbi. Hon befann sig då mitt på torget och klockan var strax efter ett.

– De åkte förbi i hög fart och smällde till mig hårt i bakhuvudet. Jag vet inte om där fanns vittnen till händelsen, säger kvinnan, som vill vara anonym.

Hon fortsatte gå i riktning mot stan och när hon skulle gå över gatan till Brynäsområdet mötte hon mopedisterna igen. Den här gången kom de emot henne.

– Båda var ljushåriga, den ena hade svart hjälm och den andra röd-vit. De var mellan 14 och 16 år gamla. Jag hade aldrig sett dem förut.

Kvinnan, som bor i centrala Gävle, tyckte att händelsen var mycket otäck och funderar nu på att göra en polisanmälan

– Nästa grej är väl att de använder tillhyggen som järnrör eller basebollträ. Eller att de gör en väskryckning. En äldre person hade kunnat bli allvarligt skadad av slaget som jag fick i huvudet.