Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordbrand på Migrationsverket

Hur uppstod branden?

Polisen har inlett en förundersökning för att försöka besvara den frågan.

Rubriceringen är mordbrand.

16.13 gick brandlarmet på förvaret på Migrationsverket där personer sitter inlåsta i väntan på att deras ärende ska utredas. Branden uppstod i en papperskorg på en av toaletterna.

– Med hjälp av en handsläckare lyckades personalen slå ner det mesta, det var bara lite kvar att släcka för oss. Vi ägnade oss mest åt att vädra ut röken ur lokalerna, säger Tommy Törling, inre befäl vid räddningstjänsten.

Hur och varför branden uppstod är oklart.

– Området är avspärrat och vi ska genomföra en teknisk undersökning. Vi vet inte om branden var anlagd eller om det handlar om oaktsamhet, säger Max Forsström, vakthavande befäl vid Gävlepolisen.

Det misstänkta brottet rubriceras som mordbrand.

– När det brinner i publika lokaler, flerfamiljshus eller när vi misstänker att en brandhärd är anlagd väljer vi en sådan rubricering. I det här fallet handlar det om en lokal där människor bor, dessutom fanns risk att branden skulle spridas, säger Max Forsström.