Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mörkt hemma på Fannys gata

NORRLANDET Sexåriga Fanny Bernkert vill ha fler gatlyktor i Bönan och utefter vägen till stan, så hon skrev till kommunen och erbjöd sig samla in pengar om det behövdes.
Nu har hon fått svar, två stycken.

- Därför att det är så mörkt, förklarar Fanny Bernkert att hon bett om fler gatlyktor.
Men hon är bara lite mörkrädd och det är inte därför hon vill ha mer belysning.
I brevet berättar hon att hennes mamma Lena-Mie sagt att kommunen inte har pengar till fler gatlyktor "men då kom jag på att jag kan samla in pengar till er".

Nu har hon fått svar från kanslichef Nils Karlsson. Han skriver att gatlyktorna ska betalas med kommunalskatten så hon behöver inte samla in några pengar till dem. Vill hon kan hon samla in pengar till något annat.
Hon kunde läsa brevet själv, berättar hon, men mamma fick förklara vad det betydde.

Sedan fick hon ett brev från Håkan Sellman, handläggare på tekniska kontoret, som ansvarar för gatubelysningen. Precis som hennes mamma sagt finns det inte några pengar. Men om hon och mamma och pappa ritar in var hon vill ha gatlyktorna på en karta så ska han lägga den tillsammans med andra önskemål om belysning, skriver han. Längre fram kommer kommunen kanske att ha mer pengar.

Trots att det inte blir några fler gatlyktor är Fanny Bernkert nöjd med svaren.
- De är bra, säger hon.
Några pengar hade hon inte börjat samla in. Men det kanske hon ska göra ändå.
- Till mitt dagis och Rädda Barnen.

Anna Bagge
026-15 96 47
anna.bagge@gd.se