Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mors dag, men glöm inte mormor och farmor

I dag är det mors dag och det ska firas. GD:s praor slog sina kloka huvuden ihop. Här är resultatet!

Gör i ordning en fin bricka med godsaker till mamma. Baka klassiska scones på ett kick och köp till lemon curd, färskost eller liknande. Brygg en kanna te och ta med lite kall mjölk. Duka upp på finporslinet och dekorera med en fin blomma. Servera gärna din mamma ute i trädgården.

Om du inte vill ta med mamma på en traditionell picknick, ta med henne ut i spåret i stället. Sätt på joggingskorna och packa ryggsäcken med en enkel lunch, pastasallad, grillkorv eller liknande, och tag en skön skogspromenad. Tips är Hemlingby och Billudden.

Avsluta dagen med en god hemlagad middag. Dekorera bordet med ljus och duk.

En perfekt mors dag!

Planera ett äventyr för dagen och avsluta med middag på restaurang. Varför inte ta med mamma på en båttur till Limön?!

Många mammor skulle uppskatta en dag på ett spa, men om du inte varit tillräckligt planerad för att boka in det i förväg har vi lösningen.

Gör ett eget spa hemma: Har ni badkar fixar du med doftljus, apelsin är uppiggande och lavendel lugnande. Köp sedan badsalt i någon fin färg och ställ på badkarskanten. En badbomb kittlar härligt och lämnar huden len och fin. Om du har tillgång till lugn musik är det ett plus.

Har ni inget badkar behöver du inte misströsta. Dekorera badrummet så fint som möjligt och ta fram en mjuk handduk i en trevlig färg. Efter att din mamma tagit en lång, varm dusch har du ställt upp en lyxig bodylotion, body butter eller liknande.

Din mamma kommer att känna sig bortskämd och ompysslad!

Presenttips: Plocka ihop ett spakit, badsalt, badbomb, bodylotion och doftljus.

Ge bort en upplevelse, kanske en ballongfärd till nästa helg?

Fotoalbum, gärna med insatta bilder och rum för fler.

Du har väl inte glömt mormor och farmor?

Bor de inte i närheten kan du skicka ett bud. Firmor levererar faktiskt samma dag. Bor de i stan, bjud på en fika och gå en promenad i till exempel Boulognerskogen.