Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möte för att rädda Drömfabriken

Drömfabriken i Sandviken hotas av nedläggning för att spara pengar.
I går hölls ett möte för att förmå politiker att tänka om.
– Vi lyckades visa att pengar inte alls sparas om verksamheten läggs ned, säger Elisabet Lindelöf, engagerad i att rädda Drömfabriken.

Drömfabriken erbjuder en daglig verksamhet för tio handikappade i Sandviken.

Tidigare har handikappomsorgen gett ett årligt bidrag till verksamheten. Vid årsskiftet går avtalet ut och redan nu är det klart att kommunen inte tänker förlänga det av besparingsskäl.

Men Drömfabriken får även ekonomiskt stöd från andra nämnder. De nämnderna har ännu inte tagit beslut om hur de tänker göra i framtiden.

I går hölls ett möte dit allmänheten, anhöriga och ansvariga politiker inbjudits för att höra argumenten om varför Drömfabriken ska vara kvar. Representanter från såväl kommunstyrelsen som handikappnämnden var på plats.

Elisabet Lindelöf, tidigare ordförande i handikappnämnden, är kanske den som brinner mest för att rädda verksamheten.

– Under mötet lyckades vi visa att pengar inte alls sparas om Drömfabriken läggs ned. I så fall måste de handikappade flytta till en annan daglig verksamhet. Då flyttas bara kostnaderna dit i stället, säger hon.

Under mötet vittnade också anhöriga om vilken stor betydelse Drömfabriken har för deltagarna.

– Jag tror att politikerna förstod att verksamheten är bra och ger Sandviken profil och ett gott renommé, säger Elisabet Lindelöf.

”Jag tror att politikerna förstod att verksamheten är bra och ger Sandviken profil och ett gott renommé.”

Elisabet Lindelöf