Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mötet var tydligen bara för topparna i LRF

Jag fick för några dagar sedan veta att miljöminister Andreas Carlgren skulle komma och prata med människor som var mest drabbade av rovdjur. Jag sade då att jag önskade delta, men det var tydligen bara för finare människor som sitter i toppen av LRF.

Jag är själv medlem i LRF som revisor men det blir nog inte länge till, för någon diskriminering vill jag inte veta av. Jag är den enda fäbodbrukaren i Ockelbo och har själv blivit drabbad av rovdjur. Vid fäbodbruk blir brukaren ekonomiskt drabbad och blir ej heller trodd av länstyrelsen att tamdjur försvunnit om man inte hittar rester av djuret.

En djurägare har väl känslor för djuren man har ansvar för? Trots detta är det mest jägarna som för framföra sina klagomål och dom blir väl varken känslomässigt eller ekonomist drabbade i samma grad som en djurhållare.

Fäbodbrukare Sune Pettersson, Ockelbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare