Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motion om kortare möten i fullmäktige

SANDVIKENKommunfullmäktiges möten måste bli kortare, men fler. Annars är risken stor att mindre lyckade beslut fattas.

Annons
Det hävdar folkpartiet i Sandviken i en motion till fullmäktige, där man också passar på att kritisera kommunalrådet Stefan Hedin för hans dominans i kommuntoppen.
Nils-Gunnar Kempe, fp, ifrågasätter i motionen om ledamöterna verkligen är beslutsföra efter fyra och en halv timme, som mötena ofta varar. Han tror också att diskussionerna hämmas av att det blir sent och alla egentligen vill gå hem.

Tre timmar
Därför föreslår folkpartiet att mötena tidsbegränsas till tre timmar. Är man inte färdig vid 21.00 bör mötet återupptas ett par dagar senare.
Folkpartiet tycker att mer tid bör ägnas åt diskussioner och uppföljningsarbete i kommunfullmäktige.
I motionen används hårda ord om demokratin och öppenheten i kommunen.
"Sandviken Energi, Sandviken Stadshus AB, den politiska ledningsgruppen (nämndordförandena, red. anm.) och kommunstyrelsen har alla Stefan Hedin som ordförande. Det ligger snubblande nära att tänka sig, att obehagliga uppgifter i organisationen, såväl som andra viktiga ärenden aldrig kommer så långt att de kommer att debatteras i fullmäktige."
Genom fler möten i fullmäktige, den enda kommunmötena där allmänheten är välkommen, tror folkpartiet att man kan fatta bättre beslut och förbättra kontakten med väljarna.
HANNA JANSSON
026-27 75 93
hanna.jansson_gd.se