Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alx Danielsson i våldsam krasch

(Ny version 16/9) Alx Danielsson kraschade våldsamt under tidskvalet – som därmed fick avbrytas.

– Jag kunde inte andas på ett tag, säger han.

Annons

Olyckan såg dramatisk ut.
– Jag var på väg mot första svängen, som är en snabb chikan, hastigheten är ungefär 180 kilometer i timmen. Precis innan chikanen vred sig bilen kraftigt höger, jag vet inte vad som hände. Jag kom in i ett räcke precis innan kurvan och bilen studsade våldsamt vidare in i en däcktrave, efter det in i ett till räcke och därefter stannade det, berättar Danielsson.

Och fortsätter:
– Bilen blev skrot och jag kunde inte andas på ett tag. Så småningom kom jag ur bilen med hjälp av alla säkerhetsmänniskor som var där och fick åka till sjukstugan för undersökning. Det visade sig att jag brutit två eller tre revben men i övrigt helt okej.

Det visade vid en tekniska kontroll att en bult som håller bakvingen på plats brustit. Vingen lossnade och därmed tappade bakhjulen greppet. Föraren förlorade kontrollen över bilen.
– Det handlar om ett materialfel som vi inte kunde förebygga. Jag är dock jäkligt glad att Alx klarade sig på pass bra som han gjorde. Bilen är utdömd, säger teamchefen i Brovallen Design, Tobias Johansson.

Kurt Eliasson

Mer läsning

Annons