Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsolycka i crosstävling

Återigen har motorcykelsporten i distriktet drabbats av en olycka med dödlig utgång. I samband med tävlingar i Mora på söndagen förolyckades 20-årige Fredrik Forsgren, boende i Gävle och tävlande för AMF Årsunda.

Annons


Fredrik hade dominerat lördagens serietävling med två förstaplatser i division 1. Han vann även det första av två heat i MX 1 Open igår på Vinäsbanan när helgen fortsatte med en deltävling i Nedre Norra Open/Mafi cup.
Efter en dålig start i det andra heatet var han på väg upp genom fältet när olyckan skedde. Vid ett av banans hopp voltade Fredrik framlänges så svårt att han avled i samband med nedslaget.

Tävlingen avbröts när olyckans omfattning stod klar.
– Jag kan bara bekräfta det tragiska som hänt, säger tävlingsledaren Mats Johansson, som i övrigt hänvisar till den fortsatta utredningen av Svenska Motorcykelförbundet.
Dödsolyckan är den tredje på kort tid i nedre norra distriktet. I slutet på mars omkom isracingföraren Peter Koij från Falun (tävlande för SMK Gävle) och för två månader sedan avled en 14-årig hemmaförare vid en olycka på Forsnäsetbanan i Ljusdal.
– Det här är svårt att ta till sig. Ofattbart och så fruktansvärt tragiskt, kommenterar Micke Jansson, som är ledare för AMF Årsundas motocrosslag.

Det råder just nu förstämning inom sporten, både bland ledare och aktiva. Chocken över det inträffade är stor.
Enligt ett ögonvittne var sjukvårdspersonalen snabbt framme hos Fredrik Forsgren efter det att olyckan skett.
– De var framme vid platsen på kanske 15 sekunder och gjorde sedan allt som stod i deras makt för att bistå Fredrik. Men döden verkar ha varit ögonblicklig, berättar personen.

Kurt Eliasson

Mer läsning

Annons