Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engvall körde för guld –fick nöja sig med EM-brons

Marcus Engvall från Gävle gick för guld i jetski-EM – men fick nöja sig med brons efter ett par vurpor.
– Jag är ändå jättenöjd, säger 20-åringen, som gärna vill åka VM i oktober men troligen tvingas avstå.

Annons

Han låg tvåa efter den första deltävlingen när medaljerna skulle delas ut i belgiska Boussu-Lez-Walcourt den gångna helgen.

Och det började lysande. Marcus Engvall vann det första heatet av tre och hade då den åttafaldige VM-guldmedaljören Kevin Reiterer, Österrike, bakom sig.

Sedan blev det desto jobbigare. I både det andra och tredje heatet hamnade Marcus en bit efter i starten och vurpade när det blev trångt kring första bojen. Ändå fixade han två sjätteplatser tack vare bra uppkörningar.

– Farten har jag och körningen var väldigt bra. Men jag har problem i starterna. De andra har maskiner som går lite fortare eftersom de har trimmat dem så mycket man får i den här klassen. Jag har precis skaffat min maskin och har inte hunnit göra någonting, berättar Engvall.

I deltävlingen slutade han fyra och totalt i EM-sammandraget blev det alltså brons.

Kevin Reiterer vann med förre VM-tvåan Bossche Quinten, Belgien, på silverplats.

– Det här är den största tävling jag varit med i, så jag är jättenöjd med ett brons ändå. Jag är väldigt nöjd med prestationen, säger Engvall, som nu åker till Drammen i Norge för en tävling och sedan avslutar med en SM-deltävling och någon slalomtävling.

Om det nu inte blir VM i USA i oktober.

– Kompisarna vill att jag ska åka, men jag har inte råd den här gången. Men jag försöker ragga sponsorer, säger EM-bronsmedaljören.

Mer läsning

Annons