Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävleduo knep segern till slut

Efter helgens andraplats i Reckenberg Rally var saken klar.

Ingemar Thelander och Jürgen Sperl tog slutsegern i Nordic West Euro Cup.

– Känns jätteskönt att det gick vägen. Vi är verkligen nöjda, berättar duon i en mun efter hemkomsten till Gävle

Annons

Nordic West Euro Cup avgörs i enhetsklassen Volvo Original, otrimmade bilar där alla kör med likvärdigt material.

Cupen inleddes med Rallye Sulingerland i Tyskland sista helgen i april och fortsatte därefter med Dackefejden i skogarna runt Växjö i juni månad.

Fortsättning följde i Slagelse, Danmark, i augusti och med tyska Rallye Neustadt i Tyskland för 2,5 vecka sedan. Dessutom har Thelander/Sperl även genomfört två så kallade bonustävlingar (med reducerad poängskala) de två senaste veckosluten – i Viborg, Danmark samt den gångna helgens Reckenberg Rallye.

Trots att en deltävling återstår i cupen, i Österrike i slutet på oktober, är den rutinerade Gävleduon redan klara slutsegrare. Det försprång de byggt upp i tabellen går inte att hämta in.

– Det skiljer 41 poäng till andraplacerade tysken Sigfrid Mayr. En förstaplats i en deltävling ger 30 pinnar, så därmed kan vi med gott samvete avstå resan till Österrike, förklarar Jürgen Sperl.

Ingemar Thelander har kört rally i 31 år. Jürgen har agerat kartläsare åt ett flertal förare i ytterligare några år, närmare bestämt sedan 1974.

Segern i Nordic West Euro Cup är den främsta meriten hittills för de båda. Jämnheten fällde avgörandet med hela fem andraplatser.

– Det har varit nära seger vid flera tillfällen, men huvudsaken är förstås ändå att vi till slut trots allt drog det längsta strået, säger Ingemar.

• Vad händer härnäst?

– Nu ska vi pusta ut efter tre långresor till Tyskland och Danmark på lika många helger. Sedan siktar vi på en ny säsong – och försvara den här förstaplatsen nästa år.

Mer läsning

Annons