Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göransson Arena blir rallyarena

Nu är det klart att vinterns SM-deltävling i rally i Sandviken kommer att ha Göransson Arena som start och mål-plats!
Lördagen den 2 februari intas arenan av svenska eliten.

Annons

Sandvikens MK fick rycka ut som räddare i nöden när Svenska Bilsportförbundet sökte arrangör för en av de två stipulerade vintertävlingarna i svenska mästerskapet. Arbetet pågår för fullt för att ro evenemanget i land.

– Självklart har det varit vår önskan att få nyttja Göransson Arena även detta år. Och nu är det klart att det blir så, berättar pressansvarige Anders Stenborg.

Bansträckningen har också spikats. SM-premiären kommer att omfatta fem sträckor och samtliga körs på lördagen. En av dessa avgörs, liksom i vintras, på Jernvallen.

– Publiksträckan körs någon gång mitt på dagen och vi hoppas den blir en lika stor succé som senast det begav sig, fortsätter Stenborg.

Vinterpokalen inleder SM 2013, som tre veckor senare fortsätter i Jämtland. Fyra tävlingar med grus som underlag kompletterar senare under året.

Rally-SM i Göransson Arena kommer inte att krocka med någon av SAIK:s bandymatcher i herrarnas elitserie. VM avslutas första helgen i februari och nästkommande A-lagsmatch spelas mot Sirius 6:e februari.

Mer läsning

Annons