Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här blir det stor motorfest igen

– Det här ska bli en gala att minnas. Vi hoppas på en riktig motorfest!
Rolf Sundberg, Posa Serenius och Varg-Olle Nygren börjar nu nedräkningen till Lelles Ice Trophy i Göransson Arena om en dryg månad...

Annons

För två år sedan var det premiär för isracing inne på Göransson Arena. Trots snöoväder – och att många aldrig nådde fram till arenan – kom 2 500 åskådare för att se tävlingen.

Nu satsar trion Sundberg, Serenius och Nygren på ny kula.

– Jag tror stenhårt på den här idén med tävlingar inomhus. Isracing är underhållning av världsklass samtidigt som publiken slipper stå utomhus och frysa, förklarar Varg-Olle – en legend inom svensk motorsport och numera 83 år fyllda (fast det är svårt att tro).

Olle har själv ett förflutet inom isracing, speedway, långbana, motocross, roadracing samt i flera bilsportgrenar. Karriären varade från 1946 ända till 1979.

Ungefär i samma veva som Olle trappade ner inledde Posa Serenius sin bana som tävlingsförare på is-ovalerna världen runt. Vid 64 års ålder tillhör han fortfarande de snabbaste förarna i landet och är förstås självskriven i startfältet när Lelles Ice Trophy avgörs, fredagskvällen den 15 mars.

En del nya grepp ska tas, bland annat kommer tre förare att mötas i varje heat mot i vanliga fall fyra.

– En inomhusbana blir trängre och på detta sätt minskar vi risken för vurpor och skador, berättar Rolf Sundberg.

Startfältet kommer att omfatta 15 förare. Efter ordinarie 20 heat avancerar de nio främsta till tre semifinaler. Segraren från respektive semi kör därefter en direkt avgörande final.

Posas uppgift blir att sköta kontakterna med förarna.

– Visserligen körs VM-deltävlingen i Inzell den helgen, men i övrigt tror jag elitskiktet i Europa kommer till Sandviken, inkluderande några vassa ryssar, säger han.

Mer läsning

Annons