Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högberg dominerade på Kullerbergsbanan

Rättvik-Boda och Skutskär gjorde upp om förstaplatsen när Motospeed inleddes på Kullerbergsbanan i Hofors i onsdags kväll.

Tre ynka poäng, 267 mot 264, kom till slut att avgöra – i Rättviks favör.

Annons

Tråkigt nog blev årets motospeedpremiär ett anti-climax. Tävlingen bröts nämligen av säkerhetsskäl när förarna stod uppradade för det tolfte och sista heatet. Det var helt enkelt för farligt att köra i det tilltagande mörkret!

Frågan man osökt ställer sig är hur segerkampen slutat om så inte blivit fallet.

Skutskär hade nämligen suveränen Pontus Högberg på startlinjen i epilogen tillsammans med nyförvärvet Christopher Lagergren – en duo som tagit de två första platserna i det tionde heatet och även slagit Rättvik med fem poäng i heat 8…

I det inledande skedet hängde även Bollnäs med bra i svängarna. Efter sex körda heat, halva tävlingen, toppade hälsingarna på 141 poäng, fem fler än Skutskär. Rättvik höll i det läget tredje plats – distanserade med ytterligare sex pinnar. Men Bollnäs tappade på slutet och fick hålla tillgodo med tredje plats, knappt före Dala-Falun. Årsunda slutade femma, Gävle sjua och hemmaklubben Hofors nia (sist).

Kvällens dominant var Pontus Högberg. Facit på fem starter blev fyra segrar och en andraplats.

– Ja, det gick bra, förutom i starterna. Hade för lite gaspådrag och tappade mark. Men till det sista heatet kom jag på vad som felade och då stämde det kanon, berättade han efteråt.

Christopher Lagergren var näst bäst i SMS efter summeringen av de sex första heaten (avgörande i vilka heat man fortsätter köra). Även Emil Lindholm – liksom Lagergren ny i laget – hade rejält bra drag under galoscherna.

Maximalt oflyt var det däremot för Markus ”Mackan” Lövgren, som vurpade redan i den första kurvan i det första heatet och fick föras till sjukhus med förmodat revbensbrott. Han ersattes av Jonas Westergren.

I Årsunda inledde Simon Svärdström bäst. Efterhand fick även Kim Jansson upp tempot rejält och knep framskjutna placeringar på slutet. Tredje bästa poängplockare i laget blev Christoffer Nyberg.

Anders Nyström och Mattias Westby var de främsta i Gävle, medan Kevin Hedlund dominerade i Hofors unga gäng.

Motospeed fortsätter i Alfta kommande onsdag. Därefter följer tävlingar i Rättvik, Mora samt Bollnäs.

Mer läsning

Annons