Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högbergs vurpa blev kostsam

Aj, aj,aj…
Pontus Högberg körde omkull – och Skutskär tappade segern!

Annons

Årets andra deltävling i motospeed avgjordes i onsdags kväll på Alfta motorbana. Dala-Falun och Skutskär gjorde upp om första plats.

Efter halva tävlingen – sex heat av totalt tolv – toppade Skutskär med en poäng tillgodo – 156 mot 155.

Kampen om ledartröjan fortsatte i andra halvlek. Med sista heatet kvar att köra hade försprånget drygats ut till att omfatta sju pinnar.

Pontus Högberg och Christopher Lagergren skulle försvara ledningen gentemot Dala Faluns Mats Nilsson och Bill Bergkvist.

Dessvärre blev det här platt fall för Skutskär när Pontus Högberg i den första kurvan krokade ihop med Fredrik Valfridsson, Bollnäs, så illa att båda hamnade rejält på efterkälken. Trots att han hade ont kämpade Pontus vidare, men kunde inte göra sig själv rättvisa – slutade 14:e.

Lagergren fick inte heller till det. Tolva i mål innebar att Tony Sjögrens manskap bara fick ihop dussinet jämnt i poängpåsen.

Dala kontrade med 34. Nilsson först i mål och Bergkvist trea. Saken var klar.

Trea i tävlingen slutade Bollnäs, knappt före hemmalaget Woxnadalen. Hofors slutade sjua, Årsunda åtta och Gävle nia.

Oflyt var det för Årsunda, där Kim Jansson vurpade i det andra heatet och kördes på av lagkamraten (wild-card) Gustav Milling. Kim hade kört färdigt för resten av kvällen och samma sak för Milling med trasig motorcykel.

Efter två deltävlingar toppar Skutskär sammandraget via två andraplatser. En poäng skiljer till Dala, medan Rättvik och Bollnäs delar tredje plats ytterligare en pinne därefter.

Mer läsning

Annons