Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget kunde stoppa Holmqvist i backen

Jimmy Holmkvist körde så banmarkeringarna flög all världens väg i går uppför Kungsberget.
Resultat: Seger i supernationella rallycrossklassen med 14 hundradelars marginal.

Annons

Söndagens deltävling i bilarnas back-SM kunde dessbättre genomföras under betydligt bättre vädermässiga förhållanden jämfört med dagen innan. Farten höjdes och detsamma gällde mungiporna på samtliga inblandade...

I det supernationella gänget tog Henrik Flodin, Hälsinge, ledningen i det första åket med dryga halvsekunden tillgodo på Pontus Westman, Film, segraren från dagen innan. Trea var Jimmy Holmkvist, Gestrike och fyra Christer Nilsson, Sandviken.

I det andra åket hade asfalten helt torkat och tiderna bättrades överlag. Jimmy Holmkvist använde hela vägbredden – och lite till – i sin jakt på förstaplatsen. Framfarten räckte för att säkra segerpokalen med knapp marginal tillgodo på Flodin.

Även Pontus Westman bättrade sin första tid, men fick likväl hålla tillgodo med tredje plats. Hemmaåkaren Oskar Sundell slutade fyra och Håkan Holmkvist, Gestrike, sexa.

Erik Wigren inledde på sämsta tänkbara sätt i klass 2, Rallycross max 2400 kubik. Redan hundratalet meter efter start sladdade den unge Järbokillen ner i diket och tvingades bryta i det första åket.

Men skam den som ger sig. I den andra omgången tog Erik gruvlig revansch på sig själv och susade uppför backen på en tid som ingen av de övriga mäktade! 26 hundradelar kom att skilja till andraplacerade Jocke Larsson, Västerås, medan Bollnäsveteranen Göran ”Zamora” Lind slutade trea.

Segraren från dagen innan, Mikael Broman, Järbo, hade dessvärre otur. Strax före målgång i det andra åket pajade bilen och Micke dalade från en andraplats (efter det första åket) till en slutlig sjätte.

I den tredje SM-klassen, Rally 2wd, gick det inte att rubba regerande mästaren Mikael Lundberg. Gävleföraren var snabbast i båda omgångarna och skrev marginalen till hela en sekund och 67 hundradelar tillgodo på Enköpings Lars Davidsson.

Utskåpning var ordet!

Fjärde plats gick till Sandvikens Ilpo Sällinen, före Benjamin From, Järbo.

Mikael Nyrönen från Åmot slutade tvåa i RM-klassen rallycross 2150 – precis som han även gjort i lördagstävlingen.

Mer läsning

Annons