Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanske ses vi i en rondell

Annons

Småfåglarna kvittrar som tokar i häcken fast termometern visar minus 6. Något härligt är på gång. Det märks även på mornarna.

Ljuset är på väg tillbaka! Med den insikten är det lättare att förlika sig med att det ännu är vinter.

Nyss åkte vi långfärdsskridskor utanför Utvalnäs. Om inte så många veckor åker jag förhoppningsvis båt i samma farvatten.

Det börjar bli dags att göra bokslut efter 42 år på GD. Nja, inte riktigt. Under en månad eller två var jag placerad på ett annat företag.

Jag hoppade in som chefredaktör på Sandvikens Tidning när ordinarie chefen blivit sjuk. Jag skulle se till att medarbetarna fyllde tidningen de tre dagar den kom ut. Plus en massa administration inklusive att se till att frilandsmedarbetarna fick betalt.

Jag har oftast gjort mina jobb klara fem i tolv

oavsett hur lång, eller kort, tid jag haft på mig. På ST gjordes det mesta fem över tolv. Men tidningen kom på något konstigt vis ut i alla fall. Även när jag pryade som chef med förmånen att få litet mer

bagage i ryggsäcken med livserfarenheter.

Under mer än halva min tid på GD har jag fått skriva om bilar och trafik, ett ämnesområde som få innanför GD:s väggar i övrigt någonsin visat intresse över. Jag har fått fylla ”mina” sidor varje vecka helt efter eget huvud. En ynnest, hur många journalister har förunnats denna frihet!

Många läsares brev, telefonsamtal, mejl och samtal när vi mötts öga mot öga har varit mitt kvitto på att jag nog gjort ett för läsarna juste hantverk.

Det är också ni läsare som oftast gett mig uppslag när idéerna tagit slut. Ändå går jag hem med dåligt samvete för alla de tips i bil- och trafikfrågor som hamnade i stora arkivet.

Jag har haft ett otroligt jobb. Jag brukar säga att jag inte blivit rik på pengar men däremot oerhört rik på upplevelser. Hur många bilintresserade har haft förmånen att köra minst tusen nya eller

nästan nya bilmodeller?

Ett tips, motorjournalisternas klubb har nyss klivit in i it-världen. Hemsidan bjuder en del matnyttigt. Bland annat läggs pressmeddelanden från bilföretagen ut tre gånger dagligen. Adressen är www.motorjournalisterna.se. Kanske ses vi i en rondell framöver. Eller ser du mig ombord på tvåmastade motorseglaren Quadrant, vår flytande sommarstuga.

Är du båtburen är det heller inte otroligt att jag finns med i besättningen om du ser en av Gävles två sjöräddningsbåtar. Eller från nästa vinter i den svävare Gävlestationen hoppas få pengar till genom den insamling som pågår. Gå in på www.ssrs/Gavle.

Tack för mig!

Mer läsning

Annons