Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krasnikovs åttonde raka VM-guld

Nikolai Krasnikov tog igår sitt åttonde raka guld när VM avslutades i Uppsala.
27-åringen meddelade efteråt att han nu ämnar trappa ner tävlandet – mätt på framgångar!

Annons

Ryssland dominerar helt den internationella isracingen och gårdagens åttonde och sista deltävling i årets VM var inget undantag. Finalen innehöll idel ryssar, där Sergej Karachintsev tog hem spelet före Dmitri Khomitsevich, Dmitri Koltakov samt världsmästare Krasnikov.

Den sistnämnde hade i det skedet redan säkrat titeln och kunde inte fokusera fullt ut. Åtta guld gör honom till den mest framgångsrike föraren genom tiderna i sporten och han visade publiken, 11 500 betalande på Studenternas under två dagar, prov på makalösa körningar.

Posa Serenius var rejält på bettet i det första heatet, där han blev tvåa efter ryssen Krysov. Han var sist i starten men körde sedan förbi Mats Järf från Finland för att därefter även lugga holländaren René Stellingwerf.

Även i det andra heatet visade Posa framfötterna. Nu var han trea iväg från ”tejpen” och avancerade förbi tyske Max Niedermayer till ännu en tvåpoängare. Vann denna gång gjorde Koltakov.

Motståndet i den tredje omgången bestod av Khomitsevich, tabelltvåan Danil Ivanov samt Robert Henderson från Eskilstuna. Ryssarna gick förstås inte att rubba, utan Posa och Henderson fick göra upp om den resterande poängen.

Gävleveteranen klarade tredjeplatsen, men Henderson var arg efteråt och ansåg sig trängd i den näst sista kurvan.

– Jag gav igen efter att Robert svängt in framför mig på raksträckan varvet före, försvarade sig Posa.

Som med sina fem poäng efter tre körda heat faktiskt hade korn på semifinal.

Två avslutande fjärdeplatser grusade emellertid dessa förhoppningar.

Men kampen med österrikaren Harald Simon (sedermera en av de åtta semifinalisterna) i den femte omgången var helt i publikens smak. De båda bytte här plats vid ett flertal tillfällen innan Simon till slut styrde i mål som trea – efter Krasnikov och finske Antti Aakko.

De fem poängen för Posas del räckte för att bli elva i resultatlistan, på samma poängtal som Robert Henderson.

– Det gick bättre i dag jämfört med i går. Framför allt stämde starterna på ett annat sätt. Jag får vara rätt så nöjd med helgen som helhet, sammanfattar Posa.

Mer läsning

Annons