Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medaljläge för Hans och Johnny

Hans Pedersen och Johnny Rotvik är två unga killar som brinner för roadracing.

I helgen kör duon för medaljer när säsongen avslutas på Mantorp Park!

Annons

Hans är 14 år och bor i Kungsgården. Johnny, fyllda 12, hör hemma i Torsåker.

Båda två har blommat ut på allvar i år i sporten och imponerat stort på omgivningen med fina körningar.

Med ett år kvar till moppe når Hans farter på drygt 170 kilometer i timmen på banorna landet runt. Han tog i år klivet upp till Junior Cup och kör en Kawasaki Ninja 250R.

– I fjol tävlade jag i Hondacupen och slutade tvåa totalt. Målsättningen i år har varit att se och lära, men det har gått över förväntan resultatmässigt, berättar han.

Totalt har Junior Cup omfattat sju tävlingshelger i år – 14 race. Hans har tre delsegrar, en andraplats och har varit trea vid hela åtta tillfällen. I den totala tabellen håller han tredje plats på 249 poäng. Åtta pinnar skiljer upp till tvåan Fredrik Kvarnkullen, Kalmar.

– Jag har blivit tuffare i körningen allt eftersom under säsongen. Gillar att ligga bakom andra förare och sedan köra förbi, fortsätter Hans.

Visst finns det chans att bli tvåa i den totala cupen, men det är inget måste.

– Jag tar det som det kommer. Är faktiskt nöjd med en tredjeplats också, förklarar han.

Johnny Rotvik har under året satsat på Honda Academy cup (samma som Hans körde i–fjol). Klassen tävlar oftast på gokartbanor, men vid tre tillfällen i år kör man på fullt stora roadracinganläggningar.

Motorerna är encylindriga fyrtaktare på 100 cc. Maskinerna toppar runt 120 km/tim och snittet (på stor bana) hamnar runt hundra.

Efter att ha radat pallplatser på varandra kom första segern för Johnny på Sviestadbanan i Linköping den 14 augusti. Därefter har han tagit ytterligare fyra förstaplatser på rad.

– Säsongen hittills har varit jättebra. Jag ser verkligen fram mot helgens avslutning på Mantorp Park, förklarar Johnny.

Inför epilogen detta veckoslut toppar han tabellsammandraget före Joel Marklund, Västerås. Med i kampen om slutsegern är även Karlskogas Markus Karlsson.

Johnnys ”plastpappa” heter Magnus Fransson, bland annat med ett SM-silver i roadracing i 250 Racer på meritlistan.

– Vi jäktar inte fram resultat utan försöker ta tävlandet på lång sikt. Huvudsaken är trots allt att grabbarna har kul, säger han.

Mer läsning

Annons