Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny cup gör entré i samband med förbundsmästerskapet

Åtta deltävlingar ingår i Nedre Norras förbundsmästerskap 2013.

En nyhet för det kommande året är att de fyra första även utgörs av nya Vinter Rally Cup.

Annons

Nedre Norras FM-serie inleds lördagen den 19 januari med Hälsingerallyt. Tävlingen har i vanlig ordning start och mål förlagt till Hudiksvall, denna gång närmare bestämt till Hagmyren Travbana. Fyra sträckor mäter tillsammans 7,8 mil.

FM fortsätter fyra veckor därefter med Skogsrundan i Ludvika. Även här ingår fyra sträckor, tillsammans mätande nästan tio mil.

Första lördagen i mars körs Gestrikekannan i Järbo och veckan därpå LBC-Ruschen i Lima – tredje respektive fjärde deltävling i förbundsmästerskapet.

"Andra halvlek" i FM tar sin början i Rasbo den 18 maj och fortsätter i Vallentuna 1 juni. De två återstående rallyna är Noratrofén – 19 september – samt Malmjärn Runt i Hofors den 28:e i samma månad.

Klassindelningen är densamma som föregående år, det vill säga 4wd, 2wd, Volvo Original/Grupp N 0-1400 cc samt Grupp E.

En nyhet nästa år blir Vinter Rally Cup, som har sina deltävlingar identiska med de fyra inledande i FM. Cupen är dock – till skillnad mot FM – öppen för samtliga förare med svensk licens.

Även klassindelningen skiljer sig. 4wd är uppdelat i A-, B- samt C-förare, medan 2wd har en klass för A-förare samt en för B- och C-förare hopslaget.

Man har här även valt att låta Grupp E prisbedömas ihop med Volvo Original/Grupp N 0-1400 cc.

Sista deltävlingen, alltså den i Lima, har dubbla poäng förutsatt att man även deltagit i de tre tidigare.

Mer läsning

Annons