Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny triumf för Emil

Emil Bergkvist gjorde ny succé när Sverigeserien fortsatte i Askersund i lördags.

18-åringen från Torsåker vann klassen Elit B – och slutade dessutom på en andraplats totalt i Volvo Original.

Annons

Rejmes-svängen var årets sjunde deltävling i det rikstäckande mästerskapet för enhetsklassen Volvo Original. Nu hade Hoforsföraren Emil, som vanligt med Anders Banger från Arbrå i kartläsarstolen, en färsk B-licens på fickan (efter sina tre klassvinster under sommarens tävlande).

Och precis som tidigare knep Bergkvist/Banger en säker förstaplats. Efter de 4,5 milens körning – fem sträckor – skilde 18 sekunder till andraplacerade Alexander Cruse, Kil.

Emil utkämpade också en kamp med värmlänningen Arne Rådström, snabbast i Elit A, om totalsegern i Volvo Original. Här kunde den sistnämnde till slut dra det längsta strået, men det satt riktigt hårt åt – endast 1,4 sekunder.

– Jag tappade några sekunder på de båda korta publiksträckorna. I ”skogen” var jag snabbare än Arne, förklarar Emil.

Som självklart var nöjd med sitt framträdande.

– Det känns kul att visa att de tidigare framgångarna inte varit tillfälligheter. Nu är jag etablerad i toppen, fortsätter han.

Eftersom Emil hoppade in i Volvo Original cup mitt under säsongen har han ingen chans på någon framskjuten placering i det totala sammandraget. En målsättning är istället att bli A-förare innan årsskiftet. Då fordras ytterligare fyra klassegrar.

– Men det är till stor del en ekonomisk fråga. Det börjar bli lite skralt i kassan och jag skulle behöva lite hjälp inför höstens tävlande, avslutar Emil.

På plats i Askersund fanns också Oskar Sundell från Järbo, tävlande i trimmade tvåhjulsdrivna klassen (inte ingående i Volvo original cup). Tillsammans med kartläsande Johan Lingvall slutade Oskar femma i A-klassen.

Mer läsning

Annons