Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Posa tolva efter ryssdominans

Det blev – inte helt oväntat – idel ryssar i topp när isracing-VM fortsatte på Studenternas i Uppsala igår kväll. Nikolaj Krasnikov vann tävlingen efter ett mycket spännande finalheat.

Annons

Danil Ivanov var snabbast i starten, men uppvaktades flitigt av Dmitri Khomitsevich och de sju senaste årens världsmästare, Krasnikov.

Det blev till slut den sistnämnde som kunde ta hem spelet. Ivanov tvingades även sträcka vapen mot Khomitsevich och hålla tillgodo med tredje plats, före landsmannen Koltakov.

Samtliga deltagande ryska förare tog sig till semifinalpasset. Det gjorde även österrikaren Harald Simon samt svensken Robert Henderson. Båda fick där hålla tillgodo med fjärdeplatser.

Gävles Posa Serenius, som körde tävlingen på ett wild-card, inledde med en fjärdeplats i grundtävlingen. I sitt andra framträdande slutade han trea för att därefter åter fylla på med två nollor i protokollet.

Men i det femte åket slog altmeister till med seger efter en hård kamp med nyss nämnde Henderson. En trepoängare helt i publikens – 5 129 betalande – smak.

– Ja, det satt riktigt fint att få avsluta med en seger. Men jag hade problem med starterna idag. Fick det inte att stämma, berättade Posa efteråt.

I sammandraget slutade han tolva på fyra poäng.

– Inte riktigt nöjd. Målsättningen var att hamna bland de tio främsta. Men jag har inte varit i hetluften på några säsongen, så det är tufft, fortsätter Posa vidare.

I dag, söndag, avgörs årets åttonde och sista deltävling i VM.

– Vi ska riva kopplingen ikväll och se om vi kan få till den bättre. Jag måste komma iväg bättre i starterna om jag ska ha någon chans, avslutar Posa.

Mer läsning

Annons