Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rally-SM till Sandviken nästa år?

Annons

MOTOR. Sandvikens Motorklubb har fått en förfrågan från Svenska Bilsportförbundet om de är villiga att arrangera en av deltävlingarna i 2012 års Rally-SM serie.

Rally-SM nästa år kommer att bestå av sex deltävlingar, två vinter och fyra sommartävlingar, där Sandvikens MK då har fått förfrågan om att vara arrangör till en av vintertävlingarna.

– Vi har börjat titta på det hela, säger Kalle Andersson, ordförande vid Sandvikens MK, men det är mycket som skall stämma, såsom vägar, start och målplats, funktionärer och inte minst att få ett så stort arrangemang att gå ihop kostnadsmässigt innan vi tar beslutet att arrangera tävlingen. Bilsportförbundet vill ha svar från oss inom två veckor avslutar Kalle Andersson.

Nu är det ju inte första gången som Sandvikens MK står som arrangör för en deltävling i Rally-SM, hela 13 gånger att klubben arrangerat tävlingar ingående i Rally-SM, mellan 1967 och senast 2010, då klubben blev historisk att, som första arrangör, ha både start, mål och service innomhus, det har aldrig hänt tidigare och platsen var då Göransson Arena.

Mer läsning

Annons