Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sensationella beslutet – Jari Liiten bryter med sitt team: ”Har inte fått den hjälp som utlovats”

Jari Liiten och teamet R-Sport Sweden går nu skilda vägar. Detta står klart sedan förhandlingarna strandat – inför fortsättningen av Rally-SM.

Annons
Jari Liiten bryter med R-Sport Sweden.Arkivbild: Kurt Eliasson

LÄS MER: Sandvikens MK:s hade fartfest i rally-SM: "Jari står i en klass för sig"

Sandvikenföraren – hemmahörande i Jättendal – har haft en perfekt inledning på säsongen. Seger i klassen Junior Otrimmat vid SM-premiären i Vännäs fortsatte med ännu en förstaplats i Östersund Winter Rally.

Jari toppar därmed JSM överlägset före klubbkollegan Eddie Lundqvist. Tjoget poäng skiljer de båda efter vintern.

– Vi kan inte vara annat än över förväntan nöjda med det facit, säger Jari själv.

Förberedelserna inför fortsättningen av SM, närmast South Swedish Rally i maj, är i full gång. Då kommer det sensationella meddelandet:

”Förhandlingarna med att fortsätta med samma bil och upplägg som tidigare, har inte gått så som vi önskat och därmed måste vi se över och skapa nya förutsättningar att komma till start i South Swedish Rally i maj i ny kostym” skriver Jari i ett pressmeddelande.

Självklart vill han inte släppa sin ledning i junior-SM utan jagar en ny lösning så snabbt som möjligt.

– Det är redan några som hört av sig med erbjudande om en Peugeot för resten av säsongen. Så vi ska helt klart köra för att behålla ledningen, förklarar Jari (som också har sin egen Ford Fiesta kvar i garaget).

Han hade ”bara” skrivit på ett kontrakt för vintern med R Sport, och när det nu var dags att diskutera en fortsättning fanns det saker Jari ville ta upp.

– Vi har inte fått så mycket hjälp som utlovat och därför väljer vi att kliva av. Just nu vill jag inte gå in på det mer än så, avslutar han.

KURT ELIASSON

LÄS ÄVEN: Andervang segrare i Skutskärsratten – men inte utan problem: "Nära ögat en rejäl smäll"

Mer läsning

Annons