Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spännande in på mållinjen – men "Budda" höll undan och vann

Det blev spännande ända in på mållinjen när Svenska Rallycupen avgjordes med Marknadsnatta i skogarna runt Skänninge.
Men det gick vägen för Erik ”Budda” Wigren!

Annons

Erik ”Budda” Wigren, med co-driver Johan Strid, vann tvåhjulsdrivnaklassen för B- och C-förare i Svenska Rallycupen. Segern säkrades efter enrejäl urladdning i Marknadsnatta.

Årets sjätte och avslutande deltävling i Svenska Rallycupen omfattade fem sträckor. Erik ”Budda” Wigren från Järbo – tävlande för Gestrike – tampades med Mikael Wiberg, Storfors, om slutsegern i tvåhjulsdrivna klassen för B- och C-förare.

Erik, med Johan Strid i co-driverstolen, tog i så det knakade. Vid slutmålet skilde hela 43 sekunder till andraplacerade västgöten Joacim Wigertsson. Mikael Wiberg slutade femma, endast en halv sekund från fjärdeplatsen.

Men den sistnämnde var snabbast på den avslutande ”power-stage” – som ger extra bonuspoäng. Ett febrilt räknande följde. Summan av det hela blev att ”Budda” slutade på 92 poäng totalt, mot Wibergs 91…

– Vilken pers. Vi räknade flera gånger innan vi vågade tro det var sant, förklarar ”Budda”.

Som haft stora framgångar i år efter att ha tagit steget över från rallycross till rally. Tre raka delsegrar i Svenska Rallycupen följdes dock av ett motorhaveri i den förra deltävlingen, Kolsvarundan för en dryg månad sedan. Därmed blev det raffel ända in på mållinjen i sammandraget.

– Ja, det här var verkligen små marginaler. Men otroligt skönt att det räckte till slutseger, fortsätter ”Budda” Wigren.Och att det gick fort i östgötaskogarna i lördags vittnar om inte annat sluttiden om. Erik och Johan skulle ha tagit en fjärdeplats bland 30 deltagande A-förare. Och i den klassen återfinns med all sannolikhet ”Budda” i en inte alltför avlägsen framtid!

I Grupp E-klassen för C-förare knep Martin Åberg/Rebecca Jörgensen, Hofors, fjärde plats. Endast sju tiondelar fattades till pallen. Totalt i Svenska Rallycupen slutar Martin trea i Grupp E, efter Linus Isaksson, laxå, samt Alexander Broberg, Nyköping. Otur hade Sandvikens Oskar Sundell, som tvingades bryta i tvåhjulsdrivna klassen för A-förare redan på den första sträckan med trasig gasvajer.

Mer läsning

Annons