Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken får SM-rally – igen

Den sista pusselbiten föll på plats. Därmed är det nu officiellt att Vinterpokalen i Sandviken ingår i SM även kommande år!

Annons

Fem deltävlingar av sex i 2013 års rally-SM har varit klara sedan en tid tillbaka.

Men arbetsgruppen för SM fick problem att sy ihop mästerskapet med bara en vintertävling – i Östersund 22–23 februari. Vart SM skulle inledas första helgen i februari har länge varit ett frågetecken.

– Vi tar hand om SM-premiären. Vinterpokalen inleder mästerskapet, berättar Kalle Andersson i Sandvikens MK.

Vid flera tillfällen tidigare har klubben hoppat in som en räddande ängel för Svenska Bilsportförbundet. Så alltså även denna gång.

Att arrangera ett rally är inget hastverk, i synnerhet om det gäller SM. Det är inte många arrangörer i landet som går i land med uppgiften. Men nu finns två vintertävlingar samt fyra med grus som underlag på agendan.

– Det känns bra att kunna presentera en komplett SM-kalender för 2013 års rally-SM. Ambitionen är att höja statusen på mästerskapet ytterligare. Med sex tillförlitliga arrangörer känner vi oss trygga, säger Olof Kånge i Bilsportförbundets SM-kommitté.

I Sandvikens MK har man grovplaneringen redan klar för sig.

– Till skillnad från övriga fem SM-deltävlingar avgörs Vinterpokalen över en dag – istället för två. Vi är redan igång med förberedelserna, förklarar pressansvarige Anders Stenborg.

Var start och mål blir beläget är inte klart i nuläget.

– Vi förhandlar med Göransson Arena, men har Folkets Hus och Jerntorget som back-up. Båda varianterna fungerar bra, fortsätter Stenborg.

Därmed har rallyfolket återigen något att se fram mot. Vinterns höjdpunkt är given.

Mer läsning

Annons