Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjunnings succé i historiskt rally

Seger i klassen och en 13:e plats i det totala sammandraget.
Sweden Historic Rally blev en succé för Björn Sjunning.

Annons

Det var första gången som den historiska klassen var inbjuden till Svenska Rallyt. Gävleföraren Björn Sjunning – med kartläsande Christer Göransson – var en av deltagarna och ställde med sin Lotus-Cortina upp i kategorin för bilar från tidsperioden 1962 till och med 1965.

Efter de sex sträckorna stod Björn som segrare med 4,9 sekunders marginal till smålänningen Thomas Theorin (rattande Volvo Amazon).

– Vi hade problem med att vi körde ikapp framförvarande ekipage och blev hindrade av snörök. Men på den fjärde sträckan körde han av vägen i ett tidigt skede och vi fick fritt spår, berättar Björn.

Som kunde klättra till en ledning han sedan återigen fick släppa ifrån sig på sträcka 5 efter att ha hamnat i snörök.

– Men på slutsträckan kunde vi ta oss förbi Porschen och samtidigt så besökte Theorin snövallen. Därmed tog vi hem spelet med knapp marginal, fortsätter Björn.

Klart nöjd var han efteråt.

– Klasseger och en 13:e plats totalt i den gamla bilen är så bra det kan gå. Bland de roligaste tävlingar jag har kört. Vi fick stor uppmärksamhet, inte minst av utländsk media.

Vann gjorde norrmannen Petter Solberg i en Ford Escort BDA (med cirka 100 hästkrafter mer än i Björns Cortina). Tvåa blev Ludvikas Erik "Eken" Johansson i Audi Quattro – efter att ha kört punktering på en av sträckorna och tappat tid.

Regerande europamästaren Mats Myrsell, Hedemora, slutade trea i sin Porsche Carrera.

Mer läsning

Annons