Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skutskärsratten tillbaka

I dag är det dags för Skutskärsratten att åter vakna till liv efter fem år i dvala. Tävlingen blir årets första i Upplands DM-serie och har samlat ett drygt 60-tal förare till start.

Annons

Den första ”Ratten” kördes 1970. Senast det begav sig var 2007, därefter har Skutskärs MS tvingats ställa in tävlingen – ömsom i brist på vinter och ömsom på grund av att kopiösa mängder snö isolerat bort all tjäle.

Årets upplaga av den anrika tävlingen (som flyttats från 14 januari) omfattar två sträckor som körs två varv, tillsammans 4,5 mil. Start och mål är förlagt till Folkan i Skutskär.

– Vintern kom sent, men nu är det hårdfrusna vägar. Dock lite väl klent med snö, förklarar tävlingsledaren Kurt Eliasson.

Som håller tummarna för spännande sekundkamper och mycket publik i skogen.

– Känns kul att vi är igång igen efter fem år av inställda tävlingar. Efterfrågan har varit stor, fortsätter Eliasson.

Bland de startande i fyrhjulsdrivna klassen märks hemmaåkarna Jan ”Tjatte” Wikström och Peter Encrantz, samt Films Mikael Åhman.

I det tvåhjulsdrivna gänget är Kim Nilsson hemmafavorit och utmanas i första hand av Ulf Eriksson från Örbyhus samt Roine Björk, Rasbo.

Martin Lindberg från Skärplinge satsar på en framskjuten placering i Volvo Original, liksom Ingemar Thelander, Gävle och Dick Larsson, Rasbo.

Ungdomsklassen omfattar tio ekipage, bland andra SMS egen Erik Brodin och Daniel Budin, Gävle.

Kurt Eliasson

Mer läsning

Annons