Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strid på tiondelarna i SM

Kampen om förstaplatsen stod stenhård i tvåhjulsdrivna klassen när SM i rallysprint avgjordes i Falun under lördagen.

Två ynka tiondelar skilde segrande Leif Peterson från Göteborg och tredjeplacerade Tobias Söderqvist, Årsunda.

Annons

I tvåhjulsdrivna klassen vann Jörgen Jonasson, Vännäs, kvalet med 1,5 sekund tillgodo på Leif Peterson. Tobias Söderqvist blev trea, ytterligare en halvsekund efter.

Emil Bergkvist, Hofors, slutade på 16:e plats, dryga fem sekunder från en plats i finalpasset.

Om det var jämnt i kvalet så var det ingenting jämfört med finalen. Här satsade förarna för kung och fosterland och när snöröken lagt sig kunde konstateras att Leif Peterson tagit hem spelet med en ynka tiondel i rygg på Johan Carlsson, Degerfors. På tredje plats följde Tobias Söderqvist – ytterligare en tiondel efter.

– Jag vet var jag tappade segern. Kom lite för snabbt in i en högerkurva och drev ut i lössnön, berättar Tobias.

I fyrhjulsdrivna klassen var det allt annat än spännande. Unge Pontus Tidemand från Charlottenberg i Värmland var så överlägsen att det nästan var pinsamt. Dryga 13 sekunder kom att skilja till andraplacerade Hasse Gustafsson, Vansbro.

Tredje plats gick till Robin Friberg, Ludvika, medan Mats Jonsson – 18-faldige svenska mästaren från Forshaga – fick hålla tillgodo med fjärde plats.

Per-Arne Ljung, Hofors, höll åttonde plats efter det första kvalåket, men halkade därefter ner fyra positioner. Gävles Martin Berglund slutade på 13:e plats och ingen av de två fick alltså köra final.

Mer läsning

Annons