Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svindyr lyx med samvete

/
  • BMW:s 7-serie ser ut som en klassisk lyxlimousin, utsträckt motorhuv och korta överhäng. Bara emblemet ­ActiveHybrid7 skvallrar om att detta är en hybrid.
  • Föraren har det bekvämt i 7-serien, alla instrument och knappar logiskt placerade och gör det lättjobbat.
  • Bakluckan öppnas och stängs automatiskt – om man kryssat för i tillvalslistan och betalat 5 900 kronor extra.
  • Snygga utblås bak som skvallrarom bra med kraft under huven.

BMW fortsätter att utveckla sina motorer mot allt mindre förbrukning och utsläpp. Med en mildhybrid i lyxiga 7-serien tar man ett steg i rätt riktning, men till miljöbil är det långt kvar.

Annons

BMW Active Hybrid 7 ser inte så väldigt märkvärdig ut på håll, det är först när man kommer nära som den växer och imponerar. Vetskapen om att där finns en V8:a plus en liten elmotor som tillsammans ger samma kraft som en V12:a gör mötet med bilen extra spännande.

Spänningen höjs när jag trycker på startknappen och det mullrar dovt och lagom starkt.

Jag känner ju till den kraft som finns ombord, men blir ändå lite överraskad över vad som händer när jag trycker till på gasen– jag trycks mot ryggstödet och det känns som om jag sitter i en racerbil.

Jag blir lite osäker på accelerationen, gör den 0-100 på 6 sekunder, eller hur var det? Tar en extra titt i papperen – siffran är 4,9!

Behöver kanske inte säga så mycket mer om den upplevelsen.

BMW Active Hybrid 7 bygger på vanliga 750i men är en mildhybrid med start/stop-teknik. Kraften kommer från två håll, dels från en 4,4 liters turboladdad V8:a, dels en liten elmotor som drivs med 35 litiumjonbatterier. Resultatet blir högre boosteffekt och lägre bensinförbrukning.

Förbrukningen är 0,94 liter per mil mot 1,14 i vanliga 750i. Inte så stor skillnad att jag får anledning att hoppa högt, men ändå. Det går ju åt rätt håll.

Ombord har jag och alla mina passagerare det väldigt skönt. Utrymmet är generöst och lyxigt och färden behagligt limousingungig.

Stolarna är elektriskt inställbara och har svankstöd fram, det finns navigation, multifunktionsratt, head-up-display och en åttastegad automatlåda med Steptronic.

Priset för härligheten, ja håll i er nu, startar på 1 050 000 kronor. I det priset ingår en del, men jag tycker att alltför mycket står på tillvalslistan. I min bil finns till exempel tillval för 173 800 kronor. Många av dem tycker jag är självklara som standard i den här typen av bil, som till exempel stolsvärme bak (6 800 kronor), eluppvärmd ratt (2 100 kronor), automatisk bakluckeöppning och komfortöppning (5 900 respektive 10 000 kronot), backkamera (4 500 kronor) och läderklädd instrumentpanel (14 200 kronor).

Går det att försvara en sådan här bil? Ja, med tanke på att målet med utvecklingen är ännu snålare och ännu renare bilar, så tycker jag det.

Om den är värd sitt pris är en helt annan fråga. Själv kan jag ju tycka att om man vill ha en 7-serie borde valet falla på 730d som bara drar 0,68 liter milen och är nästan 300 000 kronor billigare.

Ulla Hasselgren/TT Spektra

Mer läsning

Annons