Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tips till jul

/

Den som går i julklappstankar och inte tycker sig ha råd med en Bentley i skala 1:1 har nu möjlighet att köpa en radiostyrd kopia av Continental Supersports i skala 1:12. Eller en likadan klocka som sitter i den riktiga bilen.

Annons

Det är Bentley Collection som via sin hemsida erbjuder lämpliga julklappar till nära och kära som har förstånd att inse värdet. Modellbilen kostar 700 kronor medan klockan är något dyrare, 10 000 kronor. Den som har spenderbrallorna på sig väljer förstås Bentleys backgammonspel för 32 000 kronor.

Nya Ford Mondeo försenas

Lanseringen av nya Ford Mondeo, som visades på bilsalongen i Paris tidigare i höst, försenas kraftigt. Försäljningen skulle ha startat i vår men flyttas till hösten 2014.

Det här är resultatet av den ekonomiska krisen i Europa som tvingar Ford att stänga fabriken i belgiska Genk, där Mondeo tillverkas i dag. Produktionen kommer successivt att flyttas till Valencia i Spanien.

För den som inte kan vänta finns bilen redan nu att köpa i USA. Fast då heter den Ford Fusion.

Mazda tillverkar Toyota

Mazda Motor Corporation kommer även att tillverka bilar med Toyota-emblem i sin nya fabrik i Mexiko, som är under uppbyggnad. Modellen är baserad på Mazda 2 och produktionsstarten beräknas till sommaren 2015.

Mazdas nya fabrik i Mexiko har kapacitet för en årlig produktion av 140 000 bilar fördelade på Mazda 2 och Mazda 3. Toyota investerar själva i produktionsutrustning och utvecklingskostnader som rör deras modell.

Prisad körglädje

Nya Ford Ranger har tilldelats utmärkelsen International Pick-Up Award 2013. Juryn prisar bilens goda egenskaper både på väg och i terräng. Även motorerna, last- och dragförmågan samt säkerheten får beröm. Alla jurymedlemmar gav Ranger förstaplatsen.

Priset till Fords nya pickup kom bara kort tid efter att Ford Transit Custom utsetts till Årets skåpbil. Redan i början av året vann Fords trecylindriga Ecoboost-motor titeln International Engine of the Year. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons