Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motvind för Valbo – föll på sen snedträff: "Tungt att förlora på det här sättet"

Henrik Persson trodde att han räddat åtminstone en poäng åt Valbo hemma mot Timrå.
Men Valbo har motvind just nu och förlorade på en snedträff i matchens sista minut.
– Han blev nog förvånad själv att den gick in, säger VFF-mittfältaren efter 2–3-förlusten på Åbyvallen.

Det blåste småstyv kuling på Åbyvallen, vilket får symbolisera den motvind som vårens succélag Valbo FF just nu upplever efter sjunde raka matchen utan seger.

Cevin Dotson avgjorde dessutom i den 90:e matchminuten på en snedträff som via benskyddet ställde Sebastian Henriksson i Valbomålet.

– Snedträff? Nej, nej, det var en sträckt vrist, säger Dotson med ett brett leende.

Det kan han kosta på sig. Nykomlingen Timrå hänger med i toppstriden efter femte bortasegern av åtta möjliga medan Valbo nu har det tyngre.

I motvinden hade inte Valbo mycket att hämta, men med vinden i ryggen tryckte laget på och hämtade upp ett 0–2-underläge till 2–2 sedan Henrik Persson lyckats skjuta in sig.

Han prickade först stolpen med sitt första långskott, men det andra satt perfekt i målvaktens högra hörn.

– Man kan få ganska bra skjuts på bollen med sån här vind och jag trodde faktiskt första skottet också skulle sitta men den vek ut lite sista biten, säger Henrik Persson.

Hur mycket påverkade vinden spelet?

– Det spelade stor roll, det blåste fantastiskt mycket och vi hade egentligen inget spel alls i första halvlek och tvärtom i andra. Men vi har inte det där flytet, det studsar emot lite för mycket. Vi har chanser, men de sitter inte som de gjorde i våras, säger "HP" men menar ändå att moralen i laget är hög.

– Det tycker jag, vi har bra go och lyckades komma tillbaka. Men det var riktigt tungt att förlora på det här sättet. Dotson blev nog förvånad själv att den satt, men det blev ju ett bra avslut och omöjlig att ta.

För Valbo väntar nu Söderhamn på bortaplan på fredag.

Valbo FF–IFK Timrå 2–3 (0–1)

Målen: 0–1 (10) Jonathan Åhlin, 0–2 (65) Joakim Edström, 1–2 (70) Albert Kargbo, 2–2 (82) Henrik Persson, 2–3 (90) Cevin Dotson.

Domare: Rambod Beigi, Sandviken.

Publik: 170.