Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mozzarellafocaccia med oliver

1 paket jäst (50 g)

5 dl ljummet vatten (37 grader)

1 1/2 tsk salt

2 msk olivolja

125 g riven mozarellaost

1 msk timjan

12 1/2 dl vetemjöl

olivolja

2 dl svarta oliver utan kärnor (kan ersättas med rosmarinstekt potatis)

1 tsk flingsalt

1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i ljummet vatten. Tillsätt salt, olivolja, riven mozzarella och timjan. Arbeta in 12 dl mjöl i omgångar. Täck och låt jäsa en dryg halvtimme.

2. Arbeta genom degen på arbetsbänken eller i maskin. Platta ut degen i en smord långpanna.

Täck och låt degen jäsa ytterligare en halvtimme.

3. Tryck i ett par deciliter svarta oliver (eller rosmarinstekt potatis) och pensla degen med olivolja.

Strö på flingsalt. Grädda brödet 30 minuter i 200 graders ugn.

Låt svalna på galler. Gott med italienska charkuterier till.