Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mozzarellafocaccia med oliver

Annons

1 paket jäst (50 g)

5 dl ljummet vatten (37 grader)

1 1/2 tsk salt

2 msk olivolja

125 g riven mozarellaost

1 msk timjan

12 1/2 dl vetemjöl

olivolja

2 dl svarta oliver utan kärnor (kan ersättas med rosmarinstekt potatis)

1 tsk flingsalt

1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i ljummet vatten. Tillsätt salt, olivolja, riven mozzarella och timjan. Arbeta in 12 dl mjöl i omgångar. Täck och låt jäsa en dryg halvtimme.

2. Arbeta genom degen på arbetsbänken eller i maskin. Platta ut degen i en smord långpanna.

Täck och låt degen jäsa ytterligare en halvtimme.

3. Tryck i ett par deciliter svarta oliver (eller rosmarinstekt potatis) och pensla degen med olivolja.

Strö på flingsalt. Grädda brödet 30 minuter i 200 graders ugn.

Låt svalna på galler. Gott med italienska charkuterier till.