Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MP är det enda oppositionspartiet i Ockelbo

I Ockelbo kommun ställer sju partier upp i kommunvalet. Endast tre av dessa har lyckats producera någon form av valprogram och fått ut det på sina lokala hemsidor. Det är vi i Miljöpartiet och den styrande alliansen S och C. Övriga partier har noll information på hemsidor eller annan digital form över vad de vill göra den kommande mandatperioden, skriver Niels Hebert och Madelene Håkansson.

Förutom att det ställer frågor kring dessa partiers arbetsförmåga den kommande mandatperioden, är det ett demokratiskt problem. Väljarna vet inte vad de röstar på, andra partier kan inte bemöta deras politik och allmänheten kan inte ställa dem till svars för utebliven leverans. Ändå samlar dessa partier över 30 procent av rösterna.

Sverigedemokraterna betraktas av media som det stora oppositionsalternativet, varför? Utifrån vad som presenteras är det klart att Miljöpartiet är Ockelbos enda oppositionsparti.

Miljöpartiet de gröna i Ockelbo

Madelene Håkansson

Niels Hebert

kandidater till kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel