Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Muddra Iggösundet!

I dag, söndag, kom de förhoppningsfulla paddlarna Andreas Öst och Petter Öhman fram till vår brygga och frågade efter Iggösundet. De fick samma besked som alla andra, det går inte att hitta, Iggösundet är igenväxt. De blev alltså tvungna att paddla runt Iggön på utsidan, vilket nog blev tufft efter dagarnas oväder.

Andreas och Petter paddlar Havspaddlarnas blå band. De startade i Svinesund och ska gå i mål i Haparanda. Enligt reglerna får de inte lyfta eller dra kajakerna. Alla kommande paddlare blir tvungna till att runda Iggön om man inte muddrar Iggösundet. Havspaddlarna har en egen hemsida där ni kan läsa mer.

Ytterligare ett skäl till att muddra Iggösundet är den nya kanotleden genom Hamrångebygden. I nuläget sträcker den sig till Sörsundet, strax norr om Iggön. Enda hindret för att förlänga den till Gävle är Iggösundet. Visst vore det härligt att göra Gästrikland till ett paddlarnas paradis.

Bengt Sundberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare