Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musik- och konstfest med 47 artister

Inte mindre än 47 svenska och internationella artister inom musik och konst medverkar i dagarna tre på Kulturkiosken och i grannlokalerna på Spegeln.

Det handlar om Idka-festivalen PUSH, som är tillbaka för andra året i Gävle med start i eftermiddag då den särskilt inbjudna duon Ricardo Climent från Spanien och Iain McCurdy (Irland) från den Berlinbaserade organisationen S.LOW presenterar ett antal konstnärliga installationer. Det blir konserter, workshops och föreläsningar.

– Ricardo och Iain tillbringar hela veckan i Gävle för att bygga upp sin presentation, berättar festivalgeneralen Viktor Eriksson. Att vi kan genomföra en sådan här omfattande festival är tack vare godvilliga samarbetspartners inom kommunen, Musik Gävleborg och många flera.

Huvudnumren torde annars bli musikduon Tony Buck, slagverkare från Australien, och Magda Mayas, pianist från Tyskland, på Spegeln i kväll. Dessförinnan också ett elektroniskt möte mellan Olle ”Oljud” Åberg och norskan Fröya Dahlö.

Light Vibes vs Simian Ghost i morgon lär också bli något extra liksom nya konstellationen Little Fire med Sverre Lundkvist från Gävle, som enligt utsago ska låta ”som om Bröderna Lejonhjärta hade startat en synthpopduo pre-Nangilima och med för många melodier, för stora ljud, och med för mycket reverb försökt besegra ondskan...”

Urval av artister förutom de redan nämnda: Karin Hellqvist, Double Smile Orchestra, Ear Traffic Controller, PhylnluQ, Sizemoreism, gästklubbar Gefle Dub, Panelen, L’amour och många fler.

FOTNOT: Mer info om festivalen, artister och tider finns på www.pushfestival.se