Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musik och mat med Gävleoperan

Gävleoperan bjuder in till operasupé på Söders Källa.

Och de har en nyhet att presentera också: En satsning på ”Läderlappen”.

Efter Gävle Musikdramatiska Teaters konkurs har operakulturen i Gävle hållits vid liv av föreningen Gävleoperan. De har haft några kavalkadkvällar med kända operaörhängen, ett koncept som de nu på fredag utvidgar med middag till musiken. De känner sig fram, bygger långsamt upp en publik.

– Vi lär känna varandra och låter publiken känna oss. Nästa steg blir att sätta upp ”Läderlappen”, säger Matilda Orrling.

Tillsammans med Anna-Sara Berencreuz, Lykke Silverbrand, Jana Lind, Björn Selim och John Haque kommer hon att sjunga välkända operastycken från de stora föreställningarna. Hon säger att publiken både vill ha längre föreställningar och dessa kavalkader, och att de senare är bra för att hålla intresset puttrande – och kanske locka nya entusiaster.

Söders Källa har tidigare använts som operalokal och Matilda Orrling menar att den fungerar bra.

– Det är inte superakustik som i en kyrka, men det finns akustik och det är inte helt torrt. Och så har de fått en fin flygel, som verkligen inte finns överallt.

Förutom sångarna medverkar även en pianist och en flöjtist.

De utvidgar även sitt revir och har haft konserter i Hälsingland. 20/11 väntar en ny i Bollnäs.

– Vi är positivt överraskade. Intresset har varit stort, trots att vi inte är kända där sedan tidigare.