Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

150 elever, Gladys och Molly spred körvärme

/
  • Stämningsfullt och färgstarkt. Det blev en körfest som hette duga i söndags kväll på konserthuset.
  • Molly Sandén sjöng sin nya låt ”Spread A Little Light”.
  • Minnesvärt. Gladys del Pilar och körsångare från Sydafrika bjöd på en fascinerande konsert.

Star Choir South Africa, en otroligt välsjungande och talangfull kör bestående av en handfull ungdomar, tillsammans med 150 elever från vänskolorna i Gävle med omnejd, samt Triple & Touch, Molly Sandén och Gladys del Pilar lyste upp den novembermörka söndagskvällen och spred värme och musikalisk glädje inför ett fullsatt konserthus.

Annons

Det är Sveriges största körturné. ”Marching for Life”, som under perioden oktober-december gästar ett 20-tal orter med sin härliga och glädjesprudlande musikaliska show. Triple & Touchs Ken Wennerholm och Göran Rudbo är engagerade i det svenska projektet Star For Life som musikambassadörer, ett stort och behjärtansvärt projekt.   Publiken får uppleva en konsert, som också är ett musikaliskt möte mellan Sverige och Sydafrika, och betyder långt mer för ungdomarna än det vi ser på scenen.

Star For Life-programmet, som grundades år 2005, inspirerar elever att stärka deras självförtroende, tro på, och förverkliga sina drömmar, och få möjlighet att leva ett aidsfritt liv. Stiftelsen Star For Life är politiskt och religiöst obunden. Överskottet från biljettintäkterna går oavkortat till hiv- och aidsprogram i Sydafrika och Namibia. Ungdomarna som turnerar i Sverige, hade aldrig tidigare lämnat sin hemby, flugit  eller åkt i en rulltrappa. Att få möjligheten att resa och uppträda tillsammans med ungdomar från ett annat land, är stort. Det gick inte att ta miste på deras entusiasm och glädje, och den spred sig. Konserthuset var fyllt med applåderande och glada Gävlebor, som sjöng med, stod upp och dansade på stället.

Kvällens första gästartister var Molly Sandén , tidigare en av Helges ungdomsartister, och som bland annat tävlade i Melodifestivalen 2009 med låten ”Så vill stjärnorna”.

Molly sjöng sin nya låt ”Spread A Little Light”, en vacker sång framförd av en tjej som verkligen har utvecklats musikaliskt under åren. Nästa stjärna var Gladys del Pilar, som Göran Rudbo presenterade som ”Queen of Soul and Gospel i Sverige”. Med full energi tog hon över hela scenen på ett lysande sätt. 

Celine, som kommer från Gävles Kulturskola, sjöng och spelade gitarr i ett eget nummer. Hon är en så kallad ”Rising Star” i ”Marching for Life”. En ung duktig tjej, som vi med all säkerhet kommer att få höra mer av. De mycket talangfulla ungdomarna i Star Choir imponerade kolossalt med sin sång och utomordentligt fascinerande dans. I två timmar höll konserten på, och det kändes som om det bara gått en kort stund. Ett bra betyg för en minnesvärd kväll i Gävle konserthus.

Eva Åström

Mer läsning

Annons